7 Snabba tips för vegetarisk hälsa

De flesta av dessa tips gäller verkligen för alla, inte bara vegetarianer. De kan tyckas trite, men de är försökta och sanna och du kommer att märka skillnaden i dina hälso- och energinivåer. Behöver du lite inspiration? Kolla in hur mer än 60 personer förlorade vikt och förbättrade sin hälsa på en vegetarisk kost, eller kolla in dessa Vegan Engine 2 Diet före och efter viktminskning bilder för att se hur bra en hälsosam kost kan vara för din midja!

Tips # 1: Ät en mörkgrön grönsak (broccoli, spenat, kale, collard greener) minst tre gånger i veckan.

Dessa näringsmässiga kraftverk är fyllda med vitaminer som kalcium och järn. På språng eller hatar spenat? Försök att dricka dina gröna. Gröna smoothies är bättre än en kopp kaffe på morgonen, och de är verkligen friska (se: Sanningen om gröna smoothies ). Här är 8 gröna smoothie recept för att försöka. En annan sak jag gör för att få mina grönsaker är att lägga till en handfull spenatblad till min vanliga sallad. En full spenat sallad är inte särskilt lockande för mig, men en handfull eller så blandad med min favorit röda bladsalat går ner bra.

Tips # 2: Ta ett vitamintillskott som innehåller B12

Eller inkludera näringsjäst i din kost regelbundet, särskilt om du är vegan eller mestadels vegan. Vegetarianer behöver inte oroa sig för vitamin B12, eftersom du lätt kommer att konsumera mycket av det, men veganer ska ta del av försiktighetssidan och se till att de får en källa till B12.

Många produkter, såsom sojamjölk och veggie hamburgare är förstärkta med B12, så läs etiketten.

Tips # 3: Vatten vatten vatten!

Det har sagts om och om igen för en anledning - för att det är sant! De flesta människor dricker inte tillräckligt mycket (och även om du tror att du dricker nog, är du förmodligen inte, särskilt om du försöker få hälsa och förlora ohälsosamma vanor).

Ta med en vattenflaska med dig vart du än går och investera i ett enkelt filter för ditt hem. Vatten är särskilt viktigt när man anpassar sig till ett nytt sätt att äta, eftersom det kommer att bidra till att bota alla begär som du kan uppleva.

Specifikt tycker jag personligen att dricka mycket vatten hjälper till att förhindra begär innan de ens uppstår. Drick mer vatten än du tror du behöver, och brukar vana att dricka ett glas första på morgonen. Det är vanligtvis det första jag gör när jag rullar ut ur sängen och hjälper verkligen att vakna upp mig.

Om du är van vid att sippa på en dietkola medan du arbetar, övergång till mousserande vatten blandat med fruktjuice och se om det inte håller dina händer lyckliga nog för att tillfredsställa din vana.

Tips # 4: Gör det som ett mål att äta minst en bit råfrukt eller en handfull rå grönsaker varje dag

Det här kan verka som en no-brainer, men även om vi äter gott om färska grönsaker, får vi ofta inte färska råvaror i våra dieter, vilket innebär att vi verkligen saknar ut! Några dagar får du förmodligen gott om färska råa frukter och grönsaker, men det finns nog många dagar när du absolut inte har något alls.

Försök att äta ett äpple första på morgonen för att få det ur vägen.

Jag tycker om att hålla morötter till hands för att snacka, och jag försöker inkludera en rågrön sallad med min lunch varje dag.

Tips # 5: Minska ditt raffinerade sockerintag.

Jag har lika mycket av en söt tand som någon, men jag försöker hålla den under kontroll genom att använda sådana sockersättare som brun rissirap , stevia och agave nektar när det är möjligt (som i kaffe och te) och hänga i raffinerade saker bara ibland.

På samma sätt försök att undvika bearbetade livsmedel som innehåller majssirap med hög fruktos. Om du börjar läsa etiketter kan du vara helt chockerad att ta reda på att denna mycket bearbetade sugary skräp blir smutsad i nästan allt, från saker som borde vara friska - som fullkornsbröd och till och med hummus - till nästan allt som kommer i en flaska, inklusive grillsås och salladsdressingar.

Tips # 6: Håll dina favorit salladsdressingar till hands.

Jag tycker att jag är mycket mer benägna att äta mina gröna eller några gröna grönsaker när mina favorit salladsdressingar är i kylskåpet. En liten variation är också bra - jag försöker hålla minst två typer, antingen butik köpt eller hemlagad till hands hela tiden. Några av mina favoriter är hemlagad gudinna dressing , thailändsk jordnötssås från min lokala asiatiska matvaror och hallon vinägrett . En vegansk ranch dressing var också bra när jag försökte spena mig av mejeri.

Tips # 7: Ät regnbågen!

Frukt och grönsaker innehåller alla olika näringsämnen. Ett enkelt sätt att komma ihåg att äta en rad vitaminer och mineraler är att variera färgerna på de frukter och grönsaker du äter. Naturligtvis är gröna alltid bra, men försök att äta en regnbåge med tomater, gul squash och lila kål!

Det här är en sak som jag ofta måste påminna om, eftersom jag ofta går in i maträtter eller vanor. Jag gör mina gröna sallader nästan samma sätt hela tiden, men borde verkligen blanda upp det. Tunt skivad purjolök, hackad kokad betor, paprikor av alla färger och strimlad morötter är bra att kasta i mixen.