Vad är Raw Vegan Diet?

En rå mat vegan diet består av obearbetade råa vegan mat som inte har värmts över 115 grader Fahrenheit (46 grader Celsius). Adherenter av denna diet, kallad " raw foodists ", tror att livsmedel kokta över denna temperatur har förlorat sina enzymer och därmed en betydande mängd av deras näringsvärde och är skadliga för kroppen, medan okokta livsmedel ger levande enzymer och riktig näring.

Förespråkare av en rå matdräkt hävdar att det finns många fördelar med att äta råa livsmedel, inklusive viktnedgång, mer energi, klar hud, förbättrad matsmältning och förbättrad total hälsa . Många klargör att de äter en "hög rå" eller en viss procent av råa livsmedel i kosten, till exempel "75% rå kost" eller en "90% rå kost". Några personer inkluderar obehandlade mejeriprodukter i deras kost, men de flesta följer en rå vegan diet. Rådieten har sett en ökad popularitet de senaste åren med råa matrestauranger som är öppna i de flesta större städer. Det återstår att se om denna trend är här för att stanna eller är en annan passande kram.

Vad äter Raw Foodists?

En rå matdiet innehåller:

Den råa livsmedelsdieten innehåller dessa livsmedel i sitt obehandlade och okokta tillstånd och utelämnar de flesta andra livsmedel. Raw foodists dricker också färsk frukt och grönsaksjuice och inkluderar örtte i deras kost också.

De flesta som följer en rå vegan diet inkluderar en begränsad mängd livsmedel som har genomgått viss behandling , så länge behandlingen involverar inte innebär att värmen matar över 115 grader.

Några av dessa bearbetade råa veganer inkluderar:

Se även:

Det finns en del debatter om huruvida vissa föremål faktiskt är riktigt råa och därmed lämpliga för en rå matdiet och många föredrar att utesluta vissa bearbetade livsmedel från deras kost, även om de kan vara råa. Om du förbereder mat för andra, är det bäst att ta itu på försiktighetssidan och förbereda en maträtt som du vet är 100% rå, till exempel en sallad eller frukträtt.

Hur förbereder Raw Foodists sina måltider?

Råberedning av livsmedel kallas ofta ljärt "uncooking". Medan många råmatrecept kräver mycket bearbetning och beredning kräver många måltider lite eller inget, som en sallad eller färsk frukt. Om du utforskar den råa livsmedelslivsstilen, vill du förmodligen ha en mixer och en matprocessor i det lägsta och kanske vill investera i en matavfuktare också. Många recept använder en dehydrator för att göra råa veganhackkakor , bröd och kakor. Du kanske också vill köpa en juicepress för att göra färska frukt och grönsaksjuicer.

Se även: 10 Verktyg för Raw Rawan Kitchen

Shopping för Raw Foods

Råvaror är överallt! Frukt och grönsaker är lättillgängliga, men du kanske gillar att shoppa för olika. Prova bönder marknader för arvsproduktion, och bläddra i etniska marknader för exotiska frukter och grönsaker. De flesta hälsokostaffärer har nu en liten rå matavdelning där du kan hitta rått bröd, kakor och andra tilltugg och godis. Kan du inte hitta det du letar efter? Försök beställa online. Sunfood.com är en av de äldsta och största leverantörerna av råvaruprodukter online. De har råa choklad , superfoods , kokosolja och nästan allting.

Se även: En rå mat Thanksgiving

Mer Raw Vegan Resources: