Varför Kändisar går med i Vegan Raw Food Movement

Maten trenden visar sig vara oerhört populär

A-list kändisar har hoppat på den veganska rå matdietrenden. Dessa kända raw foodists säger att kosten har gjort dem friskare och gav dem mer vitalitet. Medan vissa underhållare har blivit heltidskonsulter av den råa livsmedelsrörelsen, införlivar andra helt enkelt mer rå mat i sina dieter men fortsätter att äta lagad mat också. Tack vare Hollywoods intresse för kosten har vissa kockar börjat presentera vegansk råmat på sina menyer.

Varför rå mat?

Förmodligen den främsta anledningen kändisar omfamnar rå mat är på grund av kostens hälsofördelar. Matlagning grönsaker band dem vanligtvis av några av deras näringsämnen. Så, att äta okokade grönsaker gör att konsumenterna kan skörda de fulla fördelarna med att producera. Frukt och grönsaker innehåller antioxidanter som saktar åldringsprocessen, ett mycket viktigt övervägande om du är i underhållningsindustrin, där du tittar ungdomsfull är vårdad.

Att äta råa frukter och grönsaker betyder också att du inte lägger oljor till dem, vilka innehåller fett och ökar de kalorier du konsumerar. Rå matdieter är kända för att resultera i viktminskning, och eftersom kändisar ständigt står inför intensivt tryck för att hålla sig smala, kan en rå matdiet göra att minska kalorier lättare. Så, om fåfänga eller vitalitet är drivkraften, har det gröna livet en rad fördelar för de rika och kända.

Vilka kändisar älskar okokt mat?

De som har tagit sig över trenden även på deltid, håller inte tyst om det.

Demi Moore och Woody Harrelson, som medverkade i 1993-filmen "Indecent Proposal", har också den råa kostvanen gemensamt. Skådespelarna har ofta graced den råa livsmedelsscenen, och eftersom båda är superpassade, går de skyltar för rörelsen bara för att se så bra ut som de åldras.

Skådespelerska och modell Carol Alt kan vara kändisens mest ägnas åt den råa matrörelsen. Hon har publicerat flera böcker om trenden, bland annat 2004: "Ät i råvaran: En nybörjarhandledning för att bli smalare, känna sig friskare och se yngre på Raw-Food Way." Alt är inte den enda mode industrin ikonen för att omfamna trenden. Modedesigner Donna Karan är också en fläkt.

Andra berömda rå matälskare inkluderar Sting, Alicia Silverstone, Cher och Jason Mraz. Dessutom sägs att Susan Sarandon, Edward Norton och Angela Bassett har hänfört sig till trenden. Innan han dog av cancer i bukspottskörteln 2011 deltog Steve Jobs i en rå livsmedelslivsstil.

Raw Vegans Utanför Hollywood

Många restauranger serverar nu råa matalternativ tack vare kända kockar som har främjat trenden, som Charlie Trotter. Det finns ingen brist på råa matreceptguider heller. Med detta sagt, bara för att rå mat tar fart, betyder det inte att trenden är rätt för dig. Om du är intresserad av kostens hälsofördelar, försök helt enkelt att införliva lite mer rå mat i dina måltider och expandera därifrån om du tycker att kosten har en positiv effekt på din kropp och sinne.