Blomkål och potatissoppa med cheddarost

Denna läckra soppa är rik och hjärtlig, med massor av blomkål, potatis och skarp Cheddar-ost. En liten muskot och cayennepeppar hjälper till att krydda soppen.

Garnera denna smakfulla soppa med en drizzling av extra jungfruolja eller, ännu bättre, chili eller vitlök infused olivolja. Det skulle också vara bra med smaksatta croutoner, färskhackad gräslök, lite kakad bacon eller en virvlad gräddfil eller rostad röd paprika puree.

Denna soppa gör mellan 2 1/2 och 3 quarts, tillräckligt för ca 10 (1-kopp) portioner. Det är perfekt för en middagssoppa kurs eller serveras med smörgåsar för en fantastisk lunch.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor kastrull eller nederländsk ugn värms smöret över medelvärme. Lägg till lök, hackad selleri, blomkål, potatis och vitlök. Koka, rör om ofta, i ca 8 till 10 minuter. Tillsätt 4 till 5 koppar kycklingsbuljong eller tillräckligt för att täcka grönsakerna. Koka upp; täcka, minska värmen till låg och simma i ca 25 till 35 minuter tills grönsaker är mycket ömma.
  2. Rör i grädden, ost, Worcestershire sås, muskotnöt, cayenne och peppar.
  1. Använd en mixer, puré soppan i ca 4 satser tills den är jämn. Du kan också använda en nedsänkning / handhållen bländare direkt i pannan. Returnera puréed soppa till stovetoppen och värma igenom, tillsätt mer kycklingbuljong om en tunnare soppa är önskad. Smak och tillsätt salt, efter behov.
  2. Garnera soppen med en drizzling av extra jungfruolja, eller en chili eller vitlök infused olivolja. Det skulle också vara utsökt med smaksatta croutoner, färskhackad gräslök, lite kakad bacon eller en virvlad gräddfil eller rostad röd paprika puree.

Du kanske också gillar

Blomkål och Ostssoppa

Blomkål med ostsås

Rostad Blomkål och Quinoa Sallad

Mashed Blomkål

Blomkål och ostbake

Rostad Blomkål Med Parmesanost

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 319
Totalt fett 24 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 70 mg
Natrium 664 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 3 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)