Raw Vegan Linfrö Sprängare Recept

Råvaror av linfrö är ett populärt mellanmål för dem på rå matdiet. Även om du bara vill inkludera mer linfrö i din kost eller mer råa livsmedel, prova det här dehydratiserade linfrökrackreceptet för en tillfredsställande crunch. Linfrö krackor är bra med rå salsa, rå guacamole eller rå hummus (bild). Jag gillar att lägga till vitlökssalt till mina hakkrackor, men det kanske inte är lämpligt för dem på en 100% råmatdiet.

Vill du lägga till några grönsaker till dina linhackar? Lägg till lite riven morötter, korg, eller vad du än har till hands.

Om du gillar dessa raka linhackor kanske du också vill prova att göra dessa liknande råmjölkflis.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medelstor skål täcka linfrösprickarna med vatten och låt suga i minst 1 1/2 timmar. Vattnet kommer att vända sig till en gelatinös goo.
  2. Kontrollera blandningen och tillsätt mer vatten om det behövs. Du vill att blandningen ska vara snyggt, men inte rinnande, och inte för tjock.
  3. Rör i tamari, Liquid Aminos eller Nama Shoyu sås, havsalt och färska örter. Du kan också bli kreativ och lägga till några extra smaker - ett sprut av limejuice, malet ingefära, chilipulver eller cayennepeppar - beroende på din smak.
  1. Sprid blandningen ca 1/8 tum tjock på din dehydrators paraflexx- eller teflexark.
  2. Sätt din dehydrator till ca 110 F och dehydrera i 4-6 timmar.
  3. Vrid blandningen över och dehydrera ytterligare 3 - 4 timmar. Om du gillar en krispig och crunchy cracker, dehydrera lite längre. Jag gillar min linfrö krackare lite chewier, så jag dehydrerar dem lite mindre.
  4. Bryt eller skiva dina crackers i bitar när de är färdiga att dehydrera.

Rå linfrö krackor är ett utmärkt mellanmål på egen hand eller serveras med en rå salsa , guacamole, rå hummus eller annan rå matdoppa .

Se även:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 5
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 339 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)