Flexitarian (Semi-Vegetarian) Diet Definition

Äter vegetarianer kött? Kan du vara en vegetarian som fortfarande äter kött ibland? Vad är en "flexitarian"?

Undrar vad ordet "flexitarian" eller semi-vegetarian betyder eller varför vissa vegetarianer säger att de äter kött? Är du nyfiken på en flexitaristisk diet? Kanske är du redan en flexitarian eller "semi-vegetarian" och vet inte ens det! Här är en enkel och enkel definition av flexitarian.

Svar: Vad är en flexitarian?

Kan vegetarianer äta kött? Du behöver inte vara vegetarian för att älska vegetarisk mat! "Flexitarian" är en term som nyligen har gjorts för att beskriva de som äter en mestadels vegetarisk kost, men äter ibland kött . Många som kallar sig "flexitarian" eller "semi-vegetarian" har givit upp rött kött av hälsoskäl, medan andra av miljöskäl bara äter fritt sortiment eller ekologiska djur och animaliska produkter.

Se också: Vad är en vegetarisk exakt?

Så, vissa vegetarianer äter kött?

Nej, vegetarianer äter inte kött. En flexitarian eller en semi-vegetarian är inte vegetarian. Låt mig upprepa det för att vara 100% klart: Om du är flexitär, en halv vegetarian eller en pescetarian , är du inte vegetarian.

Se också: Är fisk vegetarian?

Många vegetarianer motsätter sig starkt användningen av termen flexitarian, eftersom rubriker som "köttätande vegetarisk" förvirrar och utspädar definitionen av en sann vegetarisk kost. De flesta vegetarianer är inte stora fans av den flexitära kosten, för det är väl inte vegetarianer, men orsakar på något sätt förvirring!

Många vegetarianer har fått höra att "vissa vegetarianer äter kött ..." eftersom de serveras en tallrik kyckling, efter att ha begärt en vegetarisk måltid. Detta är ett problem, för vegetarianer, äter inte igen kött. Ursäkta, flexitarians. Vi vegetarianer är glada att du minskar din köttkonsumtion - djuren och jorden och dina barn tackar - men varje gång vi får en maträtt med räkor eller berättade att "min vegetariska vän äter kyckling, varför inte du? ", vi skyller på dig bara lite, flexitarians i världen.

Vad betyder exakt flexitär?

Så vad är en flexitaristisk diet? "Flexitarian" används för att beskriva en diet eller en person som äter en "mestadels" vegetarisk kost, ibland med kött. Men vad betyder det här? Betyder det en gång i veckan? En gång om dagen? Det är verkligen upp till dig, eftersom det inte finns något standardavtal eller definition, men kanske en dag kommer det att bli.

Ordet "flexitarian" har funnits i ett tag men slog det vanliga med publikationen av boken, The Flexitarian Diet 2008. CNN, MSNBC och Newsweek har alla tagit del av flexitärutvecklingen. Men i riktigt 21-talets mode är den verkliga signifikanten att flexitarians är här att stanna, att de har sin egen Facebook-grupp.

Är en flexitarisk / semi-vegetarian samma som en pescatarian?

Flexitarianism skiljer sig från pescetarianism , som är en diet som endast innehåller fiskens kött, tillsammans med vegetariska livsmedel. Så medan en pescatarian bara äter fisk, men så mycket fisk som de vill, kan en flexitarier äta någon typ av kött, men bara ibland. Det betyder att en pescatarian som ibland äter fisk kan vara en flexitaristisk, men en flexitarian är inte nödvändigtvis en pescatarian, eftersom de kan äta kyckling, fläsk, nötkött, grodben eller chokladtäckta myror.

Så vad är big deal?

Motståndare säger att det inte finns något sådant som "mestadels" vegetarian, precis som det inte finns något sådant som att vara "mestadels" gravid. Med enkel definition av termer kan du inte vara en köttätande vegetarian; precis som att du inte kan skapa en 4-sidig triangel , oavsett hur svårt du kan försöka. Period.

Problematiskt är alla argument för att anta en flexitär diet (hälsa, miljö, minskning av resursförbrukningen) verkligen argument för att man ska anta en helt vegetarisk kost.

Bottom line är detta:

Flexitarianism har dykt upp mer och mer i media, så inte längre kan vegetarianer bara önska att ordet skulle gå iväg. Men som en långsiktig vegansk förespråkare och tankeledare säger Bruce Friedrich, "Om folk som påverkas av hälsa sänker därför på fisk och köttkonsumtion - det hjälper djur. Om två personer skär köttet i hälften hjälper det så mycket som en person som går helt vegetarisk. "

Med andra ord, som en flexitarian, tar man fortfarande ett stort positivt steg framåt för hälsa, miljö och djuren.

Och det är en bra sak.