Tips för att göra Falafel Hot Sauce

Falafels hetsås kan duggas in i en falafel pita-smörgås eller användas för doppning.

Vad gör såsen het?

En av huvudingredienserna i denna heta såsrecept är harissa, som är en het chilipasta som vanligtvis finns i nordafrikansk matlagning, främst marockansk, algerisk och tunisisk mat. Det läggs till couscous, soppor, pasta och andra recept. Det kan också köpas i Mellanöstern-butiker i en burk.

För en mycket kryddig harissa: använd en blandning av cayenne, chile de arbol eller cayenne med en mildare chili som ancho chilies. För en medium spiciness: använd en blandning av New Mexico chili med guajillo chili.

Vad är Falafel?

Falafel är en friterad boll eller patty som är gjord av kikärter eller fava bönor och kryddor. Det är en vegetarisk mat och är en av de mest konsumerade och erkända livsmedel i Mellanöstern .

Falafel är mycket populär i Mellanöstern som snabbmat. Leverantörer säljer det på gatan hörn är mest populära i länder som Israel, Egypten och Syrien. Det betraktas som en "snabbmat" och säljs som varmkorv av gatuförsäljare. Falafel är också Israels nationalrätt.

Som en huvudrätt serveras den som en smörgås fylld med pitabröd med sallad, tomater och tahini . Som förrätt serveras den på en sallad, eller med hummus och tahini. Största delen av tiden serveras med varm sås.

Falafel är en favorit bland vegetarianer. Kryddorna är viktiga och bör anpassas efter smak. Detta recept är en traditionell metod för matlagning falafel. Det kan vara tidskrävande på grund av att du måste suga bönorna över natten. (Ingen tid att göra din egen falafel? Kolla in våra favoritfasafelblandningar .)

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda alla ingredienser i en mellanskockpanna. Koka upp, minska sedan värmen till låg och låt sakta i 15-20 minuter. Rör ofta.

Servera falafel-varm sås omedelbart som ett dopp för falafel eller drizzle på falafel pita-smörgås . Falafels hetsås är utmärkt vid rumstemperatur och till och med kallt!

Förvaras i kylskåp under två veckor.

Här ett recept för att skapa ditt eget Harissa recept

Relaterade recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 23
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 13 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)