Grillad eller Pan-Fried Halloumi med Sauteed Kale Recept

Grillad eller stekt halloumiost kastas med sautad kale, vitlök och rödpepparflingor i denna enkla och smakfulla maträtt. Den krispiga utsidan och smält centrum av varm halloumi är en fin kontrast till kale. Det är fortfarande en hälsosam maträtt, men en som har lite dekadens.

Halloumi kallas ofta "Grilling Cheese of Cyprus" och är gjord av fårmjölk (ibland blandad med getmjölk). Den säljs i små kvarter och ska skäras i plattor eller kuber före uppvärmning. Strukturen är fast och gummigivad tills den grillas eller stekas, då blir osten spröd på utsidan och mjukt i mitten. Halloumi behåller sin form när den upphettas. Smaken liknar mozzarella, bara med mer salt.

Mer Kale Recept

Om kale du köper har små löv kan du sauta dem hela utan att koka dem först. Men om bladen är stora kan de vara lite tuffa. Överväg att koka bladen i varmt vatten i tre minuter (sedan klämma det mesta av vattnet ur bladen) och / eller skiv bladen i tunna remsor innan du sauterar dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm 2 matskedar olivolja över medelhög hög värme i en stor sautpanna.

Klipp de tjocka bottenstammarna av kale. Lägg till kale blad i pannan, rör om så småningom tills de blir mjuka och lite bruna runt kanterna, ca 6-8 minuter.

Tillsätt vitlök och rödpepparflingor och sautera en minut mer, ta sedan bort kale från pannan på en tallrik

Bestäm om du vill grilla eller steka halloumi.

Till Grill : Borsta varje tallrik ost med olja på båda sidor. Värm grillen till medelhög. Placera osten direkt på grillen, koka ca 3 minuter en sida tills osten är fint brunad.

Till Pan-Fry : Värm 1 matsked olivolja i en panna över medelhög värme. En gjutjärnspanna ger halloumi ett särskilt krispigt yttre, men en non-stick pan kan också användas. När oljan är varm, lägg till plattorna med ost. Stek i 3 minuter på varje sida, eller tills det är fint brunat.

När du lägger till halloumi till kale, kan du lämna de kokta plattorna av ost hela eller skära dem i små bitar i storlek. Avsluta skålen med en spruta av färsk citronsaft. Halloumi är vanligtvis ganska salt så tillsätt bara salt till kale om det behövs efter att du smakat de två tillsammans.