Hemlagad Harissa Recept

Gilla kryddig mat? Vill du ha mat med en spark? Om så är fallet, lägg till Harissa till vilken måltid som helst.

Harissa är en het chili pasta som vanligtvis finns i nordafrikansk matlagning, främst marockansk, algerisk och tunisisk mat. Det läggs till couscous, soppor, pasta och andra recept och kan även köpas i Mellanöstern-butiker i en burk.

För en mycket kryddig harissa: använd en blandning av cayenne, chile de arbol eller cayenne med en mildare chili som ancho chilies. För medium spiciness: använd en blandning av New Mexico chili med guajillo chili.

Recept Varianter

Harissa recept varierar mellan olika länder men de flesta versioner av denna kryddiga pasta innehåller en blandning av heta chili peppar, vitlök, olivolja och kryddor, inklusive karamell, kummin, koriander och mynta. Andra vanliga ingredienser inkluderar tomater och rosenblad.

Vilka kött smakar bäst med Harissa?

Harissa lägger verkligen till krydda och smak för varje skära av rött kött, särskilt flankbiff. Flankbiffen är tunn nog att det verkligen absorberar harissa. Grillad eller ugns kokad, det är säkert att vara en folkmassa favorit.

Du kan också använda din hemlagade harissa för att krydda en kött- eller lammgryta, soppa eller aptitretare och huvudrätter. Vissa Mellanöstern-länder använder den som en marinade för kött, som lamm eller fisk.

Spice Up Du Favorit Hummus Recept

Harissa kan också lägga till en spark till ditt favorit hummus recept.

Hummus är ett dip / spridning som är gjord av kikärter. Faktum är hummus det arabiska ordet för kikärter. Du kanske märker att många hummus recept ringer för garbanzo bönor, inte kikärter. Garbanzo är den spanska översättningen av kikärter. De kallas cece bönor i Italien.

Hummus är en av de äldsta matarna som går tillbaka till det antika Egypten. Vi vet att kikärter användes ganska ofta över 7 000 år sedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blöt de torkade chilierna i varmt vatten i 30 minuter. Dränera. Ta bort stammar och frön.
  2. I en matberedare kombinerar chili peppar, vitlök, salt och olivolja . Blandning.
  3. Tillsätt kvarvarande kryddor och blanda för att bilda en slät pasta.
  4. Förvara i lufttät behållare. Driva en liten mängd olivolja på toppen för att hålla färskt. Kommer att hålla i en månad i kylskåpet.

Relaterade artiklar:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 111
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 288 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)