Ryska påskbröd Recept (Kulich)

Ryska kulich är ett sött jäststarkt bröd som normalt serveras vid påsken. Det skulle bara inte vara påsksöndag i Ryssland utan en del av detta långa, cylindriska bröd som har blivit välsignad av församlingsprästen.

En annan standby för påsken är paskha , en söt gjuten ost efterrätt som ofta sprids på en bit kulich.

Kulich är ett kors mellan ett bröd och en tårta med en något söt smul. Som med de flesta livsmedel varierar receptet från familj till familj. Men det har vanligtvis rosiner, nötter och kandad citrusskal. Du behöver en 2-pund kaffekanna eller kulich pan för att baka den.

Det här receptet kräver 8 äggulor och endast 2 äggvitorer, så frys de resterande äggvita och spara dem för recept som meringue torte .

Vad du behöver

Hur man gör det

Medan det finns flera steg, är detta påskbröd recept uppdelat i användbara kategorier för att hjälpa dig att bättre planera för bakning.

Gör jästsvampen

  1. I en stor skål kombinerar du jäst, vatten, 1/4 kopp vitt socker och mjölk. Blanda tills jäst och socker har löst sig. Rör om 1 kopp mjöl tills det är väl blandat.
  2. Täck och låt stå på en varm plats i 1 timme.

Gör degen

  1. I skålen av en stativ mixer, kombinera smör, 1/2 kopp vitt socker och äggulor. Tillsätt jästmjölblandning, kombinera noggrant. Lägg vanilj, kardemumma, salt och tillräckligt med 3 till 3 1/2 kopp mjöl för att göra en mjuk deg. Rör i russin, mandel och orange skål.
  1. I en liten skål, slå 2 reserverade äggvita tills det är styvt. Vik dem in i degen. Knäda i maskin eller hand tills en smidig och elastisk deg bildas, ca 3 till 5 minuter. Placera i smurt skål, vrid en gång för att täcka båda sidorna. Skydda med smörj plastplast och låt upphöjas tills det fördubblats.
  2. Coat en 2-pund kaffekanna eller kulich pan med matlagningsspray. Kasta ner degen och knäda några gånger. Placera den i den beredda panelen, täck med smörjd plastfolie och låt uppstå tills degen når burkens topp.

Baka Kulich

  1. Värm ugnen till 400 F. Placera pan på en bakplåt och baka 10 minuter. Minska värmen till 350 F och baka ytterligare 35 till 40 minuter eller tills en tårtestare eller lång tandpetare eller tunn spett kommer ut ren.
  2. Avlägsna kulich från ugnen och låt svalna 10 minuter. Unmold från burken och svalna på en trådhylla. Medan det fortfarande är lite varmt, glöder glasyr (se nedan) över toppen av kulichen.

Gör glasyren och tjäna

  1. Medan kulich bakar, förbered glasyren i en liten skål genom att kombinera konditorernas socker, citronsaft , mandelkstrakt och tillräckligt varmt vatten för att göra en jämn, rinnande glasyr.
  2. Häll över toppen av kulich så att den kan springa ner på kakans sidor.
  3. För att servera, skära av kronan och skivformen i rundor. För att hålla kvar kvarvarande fuktig, byt ut kronan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 271
Totalt fett 12 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 72 mg
Natrium 380 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)