Ananas kaka

Denna lätta ananaskaka har en ny smak och underbar mjuk och flätig konsistens. Jag älskar kakor som har frukt i smeten. Frukten lägger fukt och mycket smak åt denna ömta tårta . Jag tror att det hjälper det att bli fräsch längre också. Och limejuice lägger lite av en spark till detta söta och tårta kaka recept. De markerade mandlarna lägger lite kaka på kakan och hjälper också att göra det mer ömt, eftersom det stör mjölets glutenbildning.

Detta är en bra tårta för underhållande, eftersom det tjänar en folkmassa. Du bör få minst 16 portioner av en 13 "x 9" panna, beroende på dina gästers aptit och middags storlek.

Detta recept är från min kokbok Allt Tex Mex, (som du kan köpa på Amazon.com) och är en utmärkt finale till en Tex Mex middag. Servera det efter en måltid av tacos eller burritos. Det är en fin söt finish och är en kylning efter en kryddig meny. Jag gillar också att servera den efter en middag med pasta eller en stor gryta. I själva verket finns det ingen måltid att denna kaka inte skulle komplettera!

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 325 ° F. Spruta en 13x9 "panna med bakspray innehållande mjöl, lägg åt sidan.

Tappa ananan grundligt med en liten sil och pressa på ananas för att extrahera så mycket juice som möjligt. Reserv juice (det ska vara ca 1/2 kopp) och ananas.

I en stor skål, kombinera mjöl, socker, bakpulver, salt, reserverad ananasjuice, limejuice, kärnmjölk, vegetabilisk olja, vanilj, ägg och malda mandlar; slå i 2 minuter på medellång hastighet.

Häll smeten i den beredda pannan. Baka i 30-40 minuter eller tills tandpetare sätts in i mitten kommer ren ut. Kyl kakan helt på en trådhylla.

För frostning , i en medium skål, kombinera gräddeosten och smöret. slå till fluffig. Tillsätt 2 koppar pulveriserat socker och reserverad ananas och slå bra. Tillsätt kvarvarande pulveriserat socker och limejuice efter behov för önskad spridningskonsistens.

Frost den kylda tårtan med gräddeosten.

Copyright 2006, F + W Publications, Inc. Alla rättigheter förbehållna

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 442
Totalt fett 23 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 74 mg
Natrium 333 mg
kolhydrater 58 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)