10-minuters thailändsk gurka sallad recept

Denna thailändska gurka sallad receptet är lätt att göra och fyller med den imponerande smaken av thailändsk matlagning. Det är en av mina personliga all-time favorit sallader i alla och alla kök, och det tar bara 10 minuter att förbereda. Servera denna unika och hälsosamma sallad som en maträtt vid middagen, eller som en lätt och god lunch eller mellanmål. Också en stor sallad recept för en fest, BBQ, picknick eller potluck parti, eftersom det kan göras som du går ut genom dörren!

Vad du behöver

Hur man gör det

För en vegetarisk / vegansk version av detta recept , se min vegetariska thailändska gurka sallad recept (Vegan) .

  1. Skär gurka i halv längd och upprepa sedan med varje halv tills du har ett antal långa band. Nu skiva den andra vägen för att skapa bita-storlek rektangulära bitar. Placera i en salladsskål.
  2. Tillsätt skalot, grönlök, chili / rödpeppar och koriander till salladsskålen (håll tillbaka lite extra koriander för garnering).
  1. Kombinera dressingredienserna tillsammans i en kopp, omrör för att lösa upp socker. Smak-testa det för surt saldo, tillsätt mer socker om det är för surt för din smak. Tips: Observera att dressingen kommer att smaka ganska salt och skarp nu, men kommer att vara perfekt en gång i kombination med salladen.
  2. Häll dressing över salladen och kasta bra.
  3. Att servera, topp med hackade jordnötter, plus extra koriander . Om så önskas, garnera med en skiva kalk. Servera omedelbart, eller täck och kyl i upp till 3 timmar. *

tips:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 140
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 971 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)