Fyllda paprika med nötkött, fläsk och kalvkött

Fyllningen för dessa salta fyllda paprika är köttfärs ; bara istället för att använda bröd som bas använder vi kokt ris.

Mitt favoritris att använda är en blandning av kort- och långkornigt brunt ris, men du kan använda något ris du föredrar, antingen vit eller brun. Fyllda paprika är ett bra sätt att använda kvarvarande ris.

När det gäller köttet använder jag en kombination av nötkött, fläsk och kalvkött, men igen kan du använda allt nötkött. Jag gillar det extra smaken som fläsken ger, men det tenderar att ha mer fett, så jag försöker hålla den till 6 oz. Varje kombinationsruta som lägger till 1 1/2 kg köttfärs kommer att fungera. Du kan även använda markkalkon.

Slutligen kan du använda vilken färg av paprika du vill, inte bara grön. Röda, gula och orange kan ge dina fyllda paprika ett annat utseende, och du kan använda ett sortiment av färger.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll en stor lagerpott med vatten och koka det. Medan vattnet är uppvärmning, skiva av pepparnas toppar och ta bort fröna och membran. Om du behöver, kan du trimma botten av paprika så att de kommer att stå upp raka.
  2. När vattnet kokar, blanchera paprika i ca två minuter, ta sedan bort dem från vattnet, töm dem och sätt dem åt sidan. Förvärm ugnen till 350 ° F.
  1. Smörj lök, selleri och vitlök i lite olja tills löken är genomskinliga. Avlägsna från värme och lägg åt sidan så att de har chans att svalna.
  2. I en stor skål kombinerar du grundköttet med ägget, persilja och 1/4 kopp tomatpuré.
  3. Tillsätt det kokta riset och lök-selleri-vitlökblandningen och kombinera tills alla ingredienser blandas noggrant. Dina nakna händer kan vara bäst för detta. Smaka blandningen med Kosher-salt och nymalt svartpeppar.
  4. Skölj försiktigt fyllningen i paprika. Du vill inte fylla på fyllningen för hårt, eller det blir för tätt. Du kan släta toppar i en något rundad form. Ordna pepparna i en bakrätt.
  5. Rör timjan löv i den återstående tomatpuréen och häll såsen i disken och över toppen av de fyllda paprikorna.
  6. Överför bakskålen till ugnen och baka i 50 till 60 minuter eller tills en snabbläs termometer läser 160 ° F i centrera av fyllda paprika.
  7. Ta av skålen ur ugnen, låt pepparna svalna i 5 minuter och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 568
Totalt fett 16 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 142 mg
Natrium 194 mg
kolhydrater 65 g
Kostfiber 8 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)