Skillet Beef Stroganoff Med Svamp

Denna stekta biff stroganoff är en enkel, klassisk kombination av steklister, svamp, köttbuljong och en gräddsås.

Beef stroganoff är underbar över heta kokta nudlar, men det är också utmärkt med ris eller potatismos. Lägg färgen till disken med garnering av färskhackad persilja eller gräslök.

Detta recept kommer att tjäna en familj på fyra, och det är lätt skalas upp eller ner för en större familj. Lägg till extra kött för 5 eller 6 personer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stekpanna över medium låg värme, koka svamp och lök i 4 matskedar smör tills ömma. Ta bort grönsaker från smöret; avsätta.
  2. I en matförvaringspåse eller grunt skål kombineras 4 matskedar mel, salt och peppar. muddkött i mjölblandningen.
  3. Placera stekpannan på medium värme och tillsätt resterande smör till stekpannan. Brun biff snabbt i smör strö med resterande kryddat mjöl kvar efter muddring av nötköttet. Rör tills blandad.
  1. Tillsätt biffens lager och Worcestershire sås till stekpannan; sjuda i 3 till 5 minuter, eller tills nötköttet är ömt.
  2. Rör resterande 2 msk rent allmjölkt mjöl i gräddfilen tills den är jämn.
  3. Tillsätt gräddfilblandningen i köttblandningen, omrör för att blanda. Lägg till svamp och lök tillbaka till stekpannan; koka över låg värme tills det är tjockt och varmt. Koka inte.
  4. Servera biffens stroganoff över hett kokt ris eller nudlar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 609
Totalt fett 39 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 167 mg
Natrium 744 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 3 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)