Easy Chocolate Martini Recept med Vodka

Skäm bort dig själv med den här chokladmartinien rimmad med kakao och garnerad med ett chokladgodis. Det är en perfekt efterrättdryck för att servera på ett middagsfest eller för de dagarna när du har lite söt tand.

Det finns många versioner av en chokladmakad martini ; Detta är bara en av dem. De kan variera mycket, och ett antal kan hittas under receptet. De flesta recepten har två saker gemensamt: vodka och choklad.

Bland de många chokladmartini som du kan blanda är detta ett av de enklaste recepten. Det blandar helt enkelt vodka med din favorit chokladlikör. Det är allt!

Med ett recept som är så enkelt finns det ingen anledning att köpa en "chokladmartini-mix". Tänk på det. Oftast måste du lägga vodka i mixen ändå, så du är tvungen att köpa två ingredienser ändå. För det andra, om du är en chokladälskare och inte utforskar de fantastiska chokladlikörerna som är tillgängliga, saknar du några bra cocktails.

Gå vidare, ge det här receptet ett försök med några vodka- och likörskombinationer, lägg sedan till din egen vridning. Det är den perfekta basen och väntar bara på dina experiment.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rimla ett cocktailglas med kakao.
  2. Häll dryckesingredienserna i en cocktailskakare fylld med isbitar.
  3. Skaka kraftigt .
  4. Stam in i det beredda glaset.
  5. Garnera med en choklad godis.

Fler tips för att göra en stor chokladmartini

Experimentera med olika vodkas. De flesta martinis är bäst med toppshylla vodka , men du behöver inte vara ganska så picky med Chocolate Martini. Medan jag inte rekommenderar att du går till den absoluta bottnen av sprithyllan behöver du inte dra ut din bästa vodka om du inte vill.

För att balansera kvalitet och en budget, skulle jag rekommendera att hitta en bra, mellannivå vodka. De som produceras av dagens hantverksdistillatörer är utmärkta kandidater, liksom några av de stora namnen på vodkamarknaden .

Glöm inte smaksatta vodkas. Du kan lägga till en fin touch till denna enkla dryck genom att hälla en bär, kokos eller kaffe vodka . Citrus parar väl med choklad också, och vanilj eller någon av de smakrika vodkaserna gör en trevlig chokladmartini.

Jag kan vara borta från choklad vodkas om du självklart vill skapa en dubbel chokladmartini. Annars skulle en kontrasterande smak föredras.

Välj din chokladlikör. Du kan använda antingen vit eller mörk creme de cacao, men ingen av dessa kommer att producera en krämig cocktail med detta recept. Det finns många chokladlikor som fungerar, och de kommer att variera i krämhet.

Det andra du kanske vill försöka i något chokladmartini recept är att byta ut den klara vodkaen för smakad vodka. Vaniljvodka är nästan alltid ett bra val. Om du vill lägga till choklad, finns det chokladmakad vodka. Också, prova en vispad grädde vodka eller en av de andra dessert vodkas.

Hur stark är chokladmartini?

De flesta chokladlikor är lågtäta, och det hjälper till med att få den här sprinkan-bara martini ner till ett anständigt bevis.

Det är inte den lättaste cocktailen, men absolut inte den starkaste, heller.

Om vi ​​gör denna Chocolate Martini med Godiva (17% ABV), skulle det ha en alkoholhalt på cirka 26% ABV (52 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 274
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)