Pickled Purslane Recept

Purslane är ofta yanked av trädgårdar som en ogräs, men det är faktiskt en läcker grönsak med en lång historia av användning i många europeiska kulturer. Den är fylld med vitaminer och till och med friska Omega-3 fettsyror. Purslane är utsökt, och dess tjocka, saftiga stammar gör en fantastisk pickle.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Nyckeln till att göra stora purslane pickles är att endast använda de tjockaste stammarna. De bör vara mellan 1/8 och 1/4 tum tjocka
  2. Ställ upp det kokande vattenbadet att du ska bearbeta dina burkar med sylt purslan i och vrid värmen på hög för att få vattnet att koka.
  3. Tvätta purslanen. Knippa av kluster av löv och eventuella stammar som är för mager att sätta in. Men kasta inte bort dessa löv och tunnare stjälkar! De är fantastiska i sallader eller hackade och tillsätts till soppor, där deras mucilaginösa egendom kommer att ha en fin förtjockning.
  1. Haka de tjockare purslanstammarna i bitar ungefär 1 1/2 - 2 tum långa.
  2. Skiva av lökens ändar och skala av det. Skär löken i halv längd och skär sedan halvorna i skarvar.
  3. Kombinera ättika, vatten, socker eller honung, salt och kryddor i en medium potten. Koka upp över hög värme. Minska värmen och låt sjuda i 5 minuter för att frigöra kryddorna.
  4. Medan ättika och krydda saltlösning simmar, laddar du burkarna. Det är inte nödvändigt att sterilisera burkarna för detta recept, men de ska noggrant rengöras. Placera en av burkarna på sidan (det är lättare att ladda i hålstammarna på det sättet). Sätt in purslanstammarna så att de kommer att stå vertikalt när burken är upprätt. Först, skapa en botten av stammar. Spränga några av lökskenorna över det lagret. Starta ett andra lager av purslanstammar ovanpå löken. Fortsätt lägga till mer stammar tills det är omöjligt att passa in ännu en gång: purslanen kommer att krympa lite under konservering och packa stammarna i tätt håller dem från att flyta upp ur saltlösningen.
  5. Upprepa med de andra burkarna.
  6. Häll den heta saltlösningen över purslanstammarna. De bör vara helt täckta av vätskan, men har fortfarande minst 1/2 tums mellanrum mellan koksens yta och krukans fälgar.
  7. Skruva på burklockor . Process i kokande vattenbadet i 10 minuter. Vänta minst en vecka före provsmakning - det tar så lång tid för smakerna att kombinera och mjuka.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 6
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 75 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)