Om kyckling

Grillad eller rökt till perfektion

Kyckling är en av de mest mångsidiga kött du kan sätta på grillen eller i rökaren. Lätt att laga mat och kan ta på nästan vilken smak som helst, det har också den extra attraktionen att vara fettfattig och kunna ta mest varje smak.

När det gäller att grilla de flesta människor, antingen grilla skinnfria bröst eller delar. Vid grillning av kycklingbröst är det viktigt att arbeta med ett jämnt tjockt köttstycke. Pound ditt skinnfria, benfria kycklingbröst i en jämn tjocklek så att du kan få den tillagad genom mitten utan att torka ut det på ändarna.

Eftersom kycklingbröst är nästan fettfria är de en bra hälsosam mat, men du måste förhindra torkning. För att göra detta är det bäst att använda en marinaden på dina kycklingbröst. Uniformt tunna och marinerade, hudfria, benfria kycklingbröst ska grillas varmt och snabbt.

Vid grillning av andra kycklingstycken , som ben och lår eller till och med kycklingbröst med hud och ben som fortfarande är på måste grillas långsammare. Eftersom fetterna i dessa värmer upp och dränerar ut kommer du att få flare-ups . För att förhindra detta sänker temperaturen och låt kycklinggrillen sakta. Ta det till nästa steg och grill indirekt och du behöver inte oroa dig för flare-ups medan du fortfarande får stor grillad kyckling (se Grilling Chicken Step by Step ).

När folk pratar om grillkylling talar de vanligen om grillad kyckling med en god tjock sås . Du kan enkelt göra stor kyckling med en grill och någon sås du föredrar.

Som vid grillning av andra kycklingstycken vill du hålla temperaturen låg (cirka 300 till 350 grader F / 150 till 175 grader C). När du lägger till såser, särskilt söta såser, vill du göra det mot slutet av tillagningstiden och sänka den temperaturen så att sockerarna inte brinner.

Socker brinner vid 265 grader F / 130 grader C. så du vill stanna under denna temperatur.

Du kan i stor utsträckning öka kycklingens mångsidighet med en rökare. Långrökad kyckling är en stor måltid som förtjänar större uppmärksamhet än vad den får i grillvärlden. Oavsett om du vill ha en hel, rökt kyckling , rökt kycklingbröst eller strimlad grillkylling , ger rökning en bra smak och på mycket kortare tid än hela fläskskulden. Rökning kyckling är ett bra sätt att lära sig insatserna för att röka och förbättra din skicklighet till ett rimligt pris.

När du vill laga en hel kyckling kan du helt enkelt placera den på grillen, laga indirekt och låt kycklingen steka. Om du verkligen vill ta den till nästa nivå rekommenderar jag att du provar antingen Rotisserie Chicken eller Ölburk . Dessa är lätta att göra och praktiskt taget idiotsäker om du håller ögonen på din grill (som du alltid borde).

Kyllans sanna mångsidighet kan bara uttryckas i den otroliga mångfalden recept. I mina arkiv med kycklingrecept ska du kunna hitta recept på alla smaker och alla humör från Tandoori till Jamaicanska Jerk Chicken .