Vegan Glutenfri Makaroner och Ost

Det enkla glutenfria veganska mac n 'ostreceptet är lätt att göra och lätt att tacka. Det är lämpligt för mjölkfria, glutenfria, sojafria, äggfria och veganska dieter, och det är även friskt och gott. Bra, eller hur? Och, naturligtvis, detta recept är bra för barn med allergier och även de utan någon.

Det här receptet är också väldigt lätt att klä upp, så lägg till färska örter och grönsaker du har till hands för att göra detta recept extra näringsrikt och speciellt. Favorittillägg av mina inkluderar broccoli, spenat, lök och körsbärstomater, som alla kan blancheras eller ångas i förväg eller bara kastas i med såsen. Eller byt ut canola eller olivolja för kokosnötolja för en lite rikare smakprov.

Obs! Det här receptet är lämpligt för mjölkfria, äggfria, veganska och glutenfria och vetfria dieter, men som med något recept som är avsett för personer med allergier eller kostbegränsningar, var noga med att läsa alla näringsdeklarationer noggrant för att göra säker på att det inte finns några dolda ingredienser av mejeriprodukter (eller gluten, ägg, soja eller veteingredienser, om dessa gäller för dig).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en gryta saltat vatten till en koka och koka glutenfri pasta enligt tillverkarens instruktioner tills al dente . Töm och lägg åt sidan.
  2. Förbered såsen. I en liten skål eller kopp, kombinera näringsjäst, havssalt, lökpulver och vitlökspulver. Avsätta. Värm olivolja eller rapsolja över medium-låg värme i en medelstor kokkärl. Vispa i det ljuka rismjölet och fortsätt vispa ständigt i 3-5 minuter eller tills mjöllet luktar toasty men inte har brunat. I en stadig ström, vispa i mandelmjölk eller kokosmjölk, rör om ständigt. Tillsätt i näringsjästblandningen och risättädet, och koka i tre minuter mer eller tills såsen är något tjockare. Om du använder, sätt i de glutenfria veganostskivorna och mixa tills de bara har införlivats.
  1. Kasta pastaen med såsen och koka i bara en minut eller två mer för att värma upp pastaen. Servera omedelbart, servera med nybakad svartpeppar och salt till smak.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 476
Totalt fett 12 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 340 mg
kolhydrater 81 g
Kostfiber 3 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)