Om Grillsås

Den perfekta grillen behöver rätt grillsås

Det finns många sätt att dela upp världen av grillsåser. Såser kan vara söta eller heta. Såser kan vara tunna eller tjocka. Oavsett hur du vill kategorisera grillsåser, kommer du alltid att sluta med undantag. Även om jag inte vet var exakt att pigeonhole den stora Alabama White Barbecue Sauce , finner jag att mest allvarliga barbecuer kategoriserar såser med vad de är baserade på. De flesta grillsåserna är baserade på tomater, vinäger eller senap.

Självklart finns det skillnader mellan marinader , mops , sops, efterföljande såser etc. Sås används under grill- och grillprocessen, men du måste vara försiktig med såser som innehåller mycket socker eftersom de kan brinna vid höga temperaturer.

Tomatbaserade grillsåser är överlägset de vanligaste, men de mest undvikna av de äldsta grilltraditionerna. För att göra en bra tomatgrillsås , kom ihåg att laga såsen noggrant för att bryta ner tomatsmak och blanda med andra ingredienser. Det är faktiskt bäst att göra det en dag eller två innan du planerar att tjäna den. På så sätt smakar smakerna väl i såsen vilket gör det mycket bättre.

Den ättika baserade grillsås är skapandet av traditionell North Carolina grill. Dessa tunna såser kan användas under hela matlagningsprocessen och hjälper till med smörjning av livsmedel. Eftersom ättika är surt har det också kraft att bära smaker djupt in i köttet.

Prova att blanda en sås av ciderättika med röd peppar för att göra en varm, smakfull, men ändå enkel grillsås.

Om du leder söder om North Carolina hittar du de senapbaserade grillsåserna . Dessa underbara såser är perfekta för fläsk om du planerar att röka en hel gris eller grilla upp några fläskkotletter .

Varje grillkock har sin favoritsås och nästan alla har sitt favorit sätt att betjäna dem. Såser kan varsamt bevakas, ständigt förbättras och unika för någon bra grill . Jag har en mängd olika sås recept för att hjälpa dig att börja formulera såsen som passar dig. Kom ihåg, som alla stora matlagningar, är hemligheten i experimentet.

Den stora hemligheten av såser är att hitta vad du gillar och vad som fungerar för dig. Jag känner en kille som använder raka Tabasco som sin primära baste på en brisket. Det kommer att rensa huvudet och få dig tillbaka nästa helg. Så prova, prova och experimentera. Det är det enda sättet du hittar den en såsen som fungerar bäst för dig.

Om du letar efter en ny grillsås, prova min Grillsås Recept för att få dig till såsen som passar dig.