Kycklingkornpotatissoppa

För de sommarnätter som inte är så varma ... en mysig soppa med kyckling, färsk söt majs och potatis, med massor av extra garneringar för massor av extra smak. Om du lägger till tillräckligt med dem blir hela skålen sallad!

Denna soppa är inspirerad av en traditionell chilensk kycklingsoppa. Vid första tillägg av avokado som garnering till en soppa kan verka lite udda, men vara säker på att resultatet är utsökt. Alla garnishes är naturligtvis frivilliga, så lägg bara till dem som vädjar till dig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala och hugga löken. Smält smöret eller värm oljan i en stor sopppanna över medelhög värme. Tillsätt löken och saltet. Koka, rör om ofta, tills löken är mjukad, ca 3 minuter.
  2. Tillsätt kyckling och 1 kopp buljong. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem ihop med timjan. Ta till en simmer, täck, minska värmen till låg och laga tills kycklingen bara kokas igenom, ca 15 minuter.
  1. Ta bort kyckling och låt det svalna något.
  2. Tillsätt potatisen och den återstående buljongen i potten, koka, sänk till en simma och laga tills potatisen är öm, cirka 15 minuter.
  3. Under tiden, använd dina fingrar eller två gafflar för att strimla kycklingen och sätt den åt sidan (kassera benen). Krossa majsen och skära av kärnorna (håll majsskålen i ena änden och skära ned coben med en vass kniv för att ta bort kärnorna. Jag gillar att göra det i en stor skål för att innehålla kärnan - för detaljer se hur man skär Majs ). Sätt kycklingen och majsen i potten och koka tills majsen är ömt och kokt igenom, 3 till 5 minuter.
  4. Förbered eventuella garneringar du vill servera: Stekt, skal, och hugga chilierna ; halva, gropa och hugga avokado; hakiga gröna lök och / eller koriander skär tomaten i halva; skära kalk i kilar.
  5. Servera skålarna av soppan med garnishes på bordet för diners att lägga till smak. Vet att en spritz av limejuice från en lime kil, medan valfri, verkligen ger denna soppa till liv!

* Du kan använda någon motsvarande mängd kycklinglår, om du vill; vet bara att med användning av benkött läggs mycket till smaken av denna soppa.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1084
Totalt fett 44 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 1,253 mg
kolhydrater 94 g
Kostfiber 11 g
Protein 82 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)