Indirekt mot direktgrillning

Att veta skillnaden är en av de viktigaste delarna av grillning

När det kommer ner, finns det två sätt att grilla: direkt eller indirekt. Dessa metoder har mindre att göra med den typ av grill du använder eller stilen på mat du lagar än med tjockleken och volymen på det du grillar. Att veta vilken metod att använda och hur bäst det är, är en väldigt viktig del av att vara en bra griller.

Direct Grilling är det mest grundläggande och enkla sättet att laga mat.

Livsmedel kokas eller grillas direkt över värmen. Vad kan vara enklare än det? Det finns dock en grundläggande variation för direktgrillning, men lämnar locket upp eller håller det nere. Direkt matlagning är den äldsta matlagningsmetoden. Du kan göra det med en bit kött, en pinne och en eld. Det är den direkta exponeringen för värmen som lagar maten. I denna dag och ålder har vi matlagningsenheter med lock. Det här locket som bestämmer om maten är grillad eller bakad. Genom att stänga locket håller du dig i värmen och låter mat matas överallt.

Tänk dig att använda en stekpanna. Stekpannan på brännaren använder direkt värme. Den del av maten som är i direkt kontakt med pannan lagar mat. Lägg nu locket på den där panelen. Den del av maten som är i direkt kontakt med pannan lagar matare snabbare, men sidorna och toppen lagar också på att locket sätter in värmen inuti. Samma princip gäller för grillning.

Öppna locket och den stigande värmen kommer att laga matens botten. Stäng locket och den fångade värmen kommer att laga sidorna och toppen. Självklart behöver du fortfarande byta saker för att få jämn matlagning, men med locket ner du sänker matlagningstiden och koka genom till mitten snabbare än vad du skulle göra med locket uppåt.

De matar du lagar med direkt värme är den traditionella grillrätterna: biffar, hamburgare, fiskfiléer, etc. Allt som är mindre än 2 tum tjockt ska kokas genom direktgrillning. Dessa är saker som i allmänhet lagar mat snabbt och dra nytta av den snabba matlagningen av en varm grill. När du vill ha locket upp eller ner, vill du i allmänhet gå med ner. Den enda anledningen att grilla med locket upp är för föremål som behöver mycket rostning , eller laga så snabbt att locket sänker risken för överkokning.

Eventuella stora matvaror eller köttstycken som är mer än 2 tum tjocka bör grillas indirekt.

Indirekt Grilling liknar bakning än direktgrillning. Denna metod kräver att "elden" byggs av till den sida där kocken kommer att äga rum. Om du tänker på en typisk gasgrill kan du föreställa dig att brännaren är påslagen, på bara hälften av grillen. Detta är den uppvärmda sidan. Du placerar sedan maten du vill grilla indirekt på den ouppvärmda sidan och stäng locket. Konvektion och strålningsvärme kommer sedan att laga maten.

Eftersom maten inte utsätts för direkt värme från brännarna kommer den att laga jämnare och vara mindre benägna att brinna på den exponerade sidan. Det betyder naturligtvis också att det kommer att laga långsammare.

Denna metod för matlagning kräver bara att du kan bifoga maten på något sätt, kol fungerar lika bra som gas. Med en kolgrill bygger du bara elden på ena sidan av grillen och lagar mat på den andra. När man använder en kolgrill för att laga indirekt, tycker jag att det är bäst att bygga elden som du alltid skulle och sedan använda en liten metallspade eller liknande verktyg för att flytta heta kolar åt sidan.

Självklart finns det många möjligheter när det gäller att bygga en brand. Med en gasgrill är du begränsad i hur du sätter upp elden. Brännare har denna irriterande vana att antingen vara på eller av. När det gäller indirekt grillning är en brännare på låg fortfarande alltför varm så att den är avstängd eller på, hur hög beror på din kokpunktstemperatur.

Men med träkol kan du bygga alla typer av indirekta bränder . Kol kan staplas i mitten och mat placeras runt kanten, kol kan vara runt kanten och maten i mitten, kolen kan vara på sidan, du får tanken.

Så vad gör du om du har en liten gasgrill och bara en brännare?

Tja på de verktyg du behöver för indirekt grillning är en dropppanna. Det här kan vara en stor gjutjärnspanna eller en engångspanna av aluminium. Denna panna sitter under matlagningen där du planerar att laga matlagningen. Om du har en brännare grill ska dropppannan gå i mitten med maten direkt över den. Dropppanelen avledar den stigande värmen och skapar det utrymme du behöver för indirekt grillning. Dropppannan fångar också alla drippings från maten och hjälper till att hålla din grill ren.

Som jag sa, grillar du indirekt allt som kommer att brinna på ytan innan det kan bli kokt genom till mitten. Detta inkluderar köttstycken på över 2 tum tjocklek, fjäderfä, roster, etc. Du använder också denna metod för grillning med ett rotisserie.