Hemlagad kondenserad soppbas

Till dess att livsmedelsföretag slutligen börjar använda BPA (Bisphenol A) fria burkar, förbered dina gräddisar från början och använd färska och frysta grönsaker. Gör denna enkla gräddesoppa bas för att använda i din huvudrätt och sidovägg grytor i stället för kondenserade grädde soppor. Känn fria att lägga hackade kokta svampar eller örter till denna soppbas för olika smaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

Smält smör i en kastrull över medium låg värme. Rör i mjöl; Håll omrörningen tills den är jämn och bubblig.

Ta bort pannan från värme och tillsätt långsamt kycklingbuljongen och mjölken under omrörning eller vispning för att hålla blandningen jämn.

Sätt tillbaka pannan för att värma. Ta såsen till en mild koka och fortsätt att laga mat, omrör hela tiden tills den har förtjockats. Smak och tillsätt salt och peppar, som behövs för att smaka.

Använd i grytor i stället för kondenserade gräddesoppa.

Denna gräddesoppa bas kan varieras genom att använda vegetabilisk buljong, sauteéd hackad selleri, selleri frö eller sauteéd hackad svamp. Lägg till örter och kryddor, efter önskemål.

Du kanske också gillar

Grönbönsgryta

Colleens kycklingrisgryta

Easy Cheese Broccoli Soup Recept, Slow Cooker

Mer livsmedelssubstitut

Hur man gör kärnmjölk

Om havrekorn och hur man ersätter

Hemlagad kexblandning

Självhöjande Cornmeal Mix och Cornbread

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 114
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 354 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)