Kanelglass

Det är svårt att hitta kanelglass i butikerna men tack vare det här super enkla receptet behöver du inte en glassmakare som serverar denna fantastiska smak. Lägg helt enkelt i kanel till din favorit vaniljglass . De varma anteckningarna på detta skumma kryddor som är gift med den kalla, glatta glassen kan få tillbaka trevliga minnen från din ungdom.

Proportionerna ges för en servering, men du kan enkelt anpassa krydden för större mängder glass. Om du vill röra upp en hel behållare med glass med kanel, borde du mjuka lite i kylskåpet. Låt det inte smälta för länge eller du får kanelsoppa istället för glass. Du behöver 1/8 tesked till 1/4 tesked kanel för varje kopp glass.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera glasset i en skål. Låt stå i 3 minuter för att mildra det något.
  2. Stänk 1/8 tesked kanel över isen, rör sedan tills den är välfördelad.
  3. Smaka på kryddor, och tillsätt mer kanel om det behövs. Servera omedelbart eller täck och lägg i frysen för lite om du föredrar starkare glass.
  4. Använd det snart, eftersom refrozen glass ofta får en obehaglig kornig konsistens och är inte så jämn och krämig.

Hur man serverar kanelglass

Kanelglass är ett utmärkt ackompanjemang för äppelpaj och andra frukt desserter. Det kan klä upp ett fruktkaka för semestern eller gå perfekt med pumpa paj på Thanksgiving. Prova en kanelglass i ditt kaffe eller på toppen av en varm kaffesocktail eller med varm äppelcider med kanelpinne för att blanda eller virvla runt.

Liknande Spice Ideas för att transformera Vaniljglass

Om du gillade den här kanelhacken kan du prova den med andra kryddor eller kryddblandningar som en pumpa-pie-kryddblandning i vaniljglass. Om du älskar eggnog, försök muskot i vaniljglass som en lätt hacka. Jordginger blandad i glass kommer att göra ett kryddigt ackompanjemang för många efterrätter. Ge allspice ett försök också. Du kan titta igenom ditt kryddskåp på många sätt för att förvandla vanlig gammal vaniljglass till något snyggt hantverk.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 169
Totalt fett 10 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 54 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)