Southern Grape Jelly Meatballs Recept

Dessa stora provade druvgeléfettbollar är alltid en träff, och när du smakar dem ser du varför. Kombinationen av chili sås och druvgelé med Dijon senap gör en smaksatt, smidig sås. Förutom det är det roligt att se utseendet på människornas ansikten när du berättar om druvgeléet.

Ge servetter, små tallrikar och tandpetare eller gafflar för servering. Håll köttbullarna i den långsamma ugnen låg eller flytta dem till en skål.

Receptet är enkelt fördubblat eller tredubblat för en folkmassa, och du kan använda färdiga frysta köttbullar eller ditt eget köttbullrecept med den lätta druvgelsåsen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 400 F (200 C / Gas 6). Rikta en rimmad bakplåt med folie.
  2. Kombinera chili sås, druvgelé och senap i Crock Pot och rör om. Kock, täckt, högt medan du förbereder köttbullarna.
  3. Kombinera nötköttet med det slagna ägget, brödsmulorna, Worcestershire-såsen och saltet. Blanda noggrant. Form i ca 2 1/2 dos 1/2 uns köttbullar eller 16 till 18 1-uns köttbullar.
  4. Ordna köttbullarna i den färdiga bakpannan och baka i 12 till 18 minuter, eller tills de är kokta genom; dränera väl. Alternativt, placera ett kylskåp i pannan och baka köttbullarna på hyllan.
  1. Tillsätt köttbullar i sås, rör om till kappa, täck och koka på LOW i 3 till 4 timmar.

Tips och variationer

Se även
Cranberry Cocktail Köttbullar
Spicy Marmalade köttbullar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 84
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 34 mg
Natrium 1 290 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)