Hemlagad kryddad Saltblandning

Detta hemlagade kryddat salt kan användas i något recept som kräver kryddat salt och kan ersätta några andra vanliga smakämnen. Känn dig fri att justera med mer eller mindre av någon av ingredienserna som passar din smak. Låt curry, dill weed eller selleri salt om du skulle vilja. Förutom att vara billigare, mångsidighet om en av de största fördelarna med att göra din egen blandning. Se tips och variationer för några ytterligare idéer och ett 6-ingrediensalternativ.

För en spicier blandning, lägg ca 1/2 tesked cayennepeppar. Dubbel vitlökspulver för mer vitlök smak.

Använd denna grundläggande krydda saltblandning för att tillsätta smak till en annars intetsägande soppa, gryta eller stekpanna. Stänk lite på en stek i stället för salt, eller använd den för att tillsätta smaklig smak till rostade potatisar eller rotgrönsaker. Hembakade blandningar gör också bra gåvor!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg alla ingredienser i en miniprocessor, kaffekvarn eller liten bländarebehållare och bearbeta med låg hastighet tills blandningen är fin och väl blandad.
  2. Använd detta kryddat salt som ett bordsalt eller använd det i något recept som kräver kryddat salt eller andra smaksättningsmedel, till exempel saltad Cajun-kryddor .
  3. Förvara kryddor i en tätt inhängd behållare på en sval, torr plats. Värme kan skynda på smakförlust och fukt kan förstöra kryddor.

Expert tips

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 898 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)