Klassiskt Beef Pot Roast Recept

Trots dess namn är inte potten grillad faktiskt rostad, den är braiserad. Braising är en form av fuktkokning som bryter ner bindväv i tuffa köttstycken, vilket ger dem ömma och saftiga.

Brödning i sig ger inte köttet den smakfulla, bruna ytterskorpan som torkvärmekokningsmetoder som rostning gör, så vi sätter den på ugnen först.

För detta recept behöver du en stor nederländsk ugn eller brazier - en som är tillräckligt stor för att rymma kött och lager, och säker för både ugn och ugn. Se till att det också har ett tätt passande lock.

Du kan också göra den här potten grillad i en crockpot. Bara bruna köttet som beskrivet, lägg sedan grönsaker, kött, kryddor och lager till crockpotten och laga högt i 4 till 5 timmar eller tills köttet är ömt. Det hjälper till att värma upp lagret på spisen först.

En av de bästa köttstyckena som ska användas för att göra denna gryta är en klassisk 7-bone chuck grillad .

Se även: Hur man sätter på köttet .

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 300 ° F (150 ° C).

 1. I en tung, gjuten holländsk ugn eller brazier värms oljan över hög värme, lägg sedan till köttet och smutsa det ordentligt med ett par tangar för att vrida den. När en fin brun skorpa har utvecklats på alla sidor av köttet, ta bort den från pannan och sätt den åt sidan.

  Tips: För att förbättra köttets brunning, kläm av överflödigt fukt med rena pappershanddukar innan du sårar den.
 2. Tillsätt morötter, selleri, lök och vitlök till kruka och laga mat i 5 minuter eller tills lökan är något genomskinlig.
 1. Nu återför köttet till grytan och lägg till tomater, lager, vikblad, timjan och pepparkorn. Värm på spishällen tills vätskan kokar, täck sedan med ett tätt lock och överför det hela till ugnen.
 2. Koka 4-5 timmar eller tills köttet är ömt.
 3. Ta bort krukan från ugnen och lämna köttet i brödvätskan medan du gör såsen.
 4. Skala ut ca 2 koppar brödvätskan och häll den genom en meshfilm. Skim av något fett från toppen.
 5. Värm smöret i en separat kastrull, rör sedan gradvis in mjölet tills en pasta bildas. Värm i några minuter, rör om tills roux är en rik brun färg.
 6. Nu vispa den heta vätskan i roux, lite i taget. Simmera i ca 15 minuter, spänn sedan genom en finmaskigt sikt och krydda till smak med kosher salt och nymalt svartpeppar.
 7. Skär köttet över kornet , skiv skivor på varma tallrikar, sås generöst och servera medan såsen är varm.

Kolla även ut detta Pork Pot Roast Recept .