De olika typerna av vete mjöl

Vete mjöl är det vanligaste mjölet som används i bakning. Det finns olika typer av vetemjöl, och de skiljer sig från mängden gluten som de innehåller.

Grönsaksmjölk

Gluten är veteens naturliga protein och det är det som ger bakverk sin struktur. När degen knådas utvecklas dessa gluten och blir elastiska. Mjöl som tillverkas av hårda högproteinsorter av vete kallas stark mjöl.

De har högre glutenhalt. Mjöl som tillverkas av mjukare, lågproteinvete kallas svaga mjöl och är lägre i gluten.

All-purpose mjöl

All-purpose mjöl är formulerat för att ha ett medium glutenhalt på omkring 12 procent eller så. Detta gör det till ett bra mellanslagsmjöl som kan användas för en hel del bakning, från crusty bröd till fina kakor och bakverk. Även om allmjölksmjöl är ett bra allmänt mjöl, använder de flesta professionella bakare inte allmjölksmjöl. De flesta professionella bakare använder antingen brödmjöl, kakemjöl eller bakverkmjöl, beroende på vad de bakar.

En siktad kopp med allroundmjöl borde väga omkring 4,5 gram eller 125 gram.

Brödmjöl

Brödmjöl är ett starkt mjöl vilket innebär att det har ett relativt högt glutenhalt - vanligtvis omkring 13-14 procent. En handfull brödmjöl kommer att känna sig grov och kommer att se lite vitvit ut. Brödmjöl används för att göra crusty bröd och rullar, pizza degar och liknande produkter.

En kopp brödmjöl väger cirka 5 uns eller 140 gram.

Tårtmjöl

Kakmjöl är gjord av mjukvete och har en lägre glutenhalt på omkring 7,5 till 9 procent. Dess korn är synligt finare än brödmjöl, och det är mycket vitare i färg. Dess fina, mjuka textur gör det föredraget för mjuka kakor och bakverk.

En siktad kopp kaka mjöl kommer att väga ca 3,5 uns eller 99 gram.

Pastry Flour

Pastrymjöl är något starkare än kakmjöl, vid cirka 9 till 10 procent gluten. Det kan användas för kex, muffins, kakor, pajdeg och mjukare jästdoughs. Den har en något mer vitvit färg än kakemjöl.

En siktad kopp konditoriväxa kommer att väga drygt 3,5 ounces eller ca 101 gram.

Självupptagande mjöl

Självhöjande mjöl är märkligt. Det är i grunden vanligt allsidigt mjöl som har bakpulver och salt tillsatt. Avsett som en bekvämlighet är det verkligen allt annat än-det största problemet är att det inte finns något sätt att kontrollera hur mycket bakpulver det innehåller. När du lagras i ditt skafferi, kommer bakpulveret i mjölet snabbt att förlora sin effektivitet som ett stigande medel. Om du inte har några andra alternativ, är den här typen av mjöl förmodligen bäst att undvika.

Fullkornsmjöl

Hele vete mjöl kommer i två sorter: 100 procent helmjöl och vit helmjöl. Ett hundra procent helmjöl mjöl är gjord av skrovad röd vetekorn. Det ger mer fiber och andra näringsämnen än allmjölksmjöl. Generellt sett ger det tyngre bröd och bakverk och har en kortare hållbarhet än allmjölk.

Helt vetemjöl blandas ofta med allmjölksmjöl för en ljusare konsistens och bättre stigande. Medan hela vetemjöl är gjord av skrovad vit vårvete. Den har en mildare smak och ljusare färg än 100 procent helmjöl.

En kopp helmjöl mjöl väger 4 uns eller cirka 113 gram.