Njut av familjebindning när du lagar ett lätt bakat Quesadilla Recept

Barn och vuxna älskar ugnsbakade quesadillas eftersom de är snabba att göra och smaskiga att äta. Det finns så många sätt att du kan skapa dina quesadillas och barnen kan hjälpa dig att montera dem eftersom det inte finns någon varm spis för att oroa sig för. Du behöver inte en andra uppsättning händer för att göra denna måltid men det är ett bra sätt att uppmuntra dina barn att laga mat med dig i köket .

Du saknade dina barn så mycket under dagen som familjen lagade tillsammans är ett bra sätt att knyta med barnen. Detta recept är inte svårt att följa och garanterar en utsökt måltid barnen kommer att vara stolta att säga att de hjälpte till att göra. Så här tar du barnen in i köket

Plocka ut ingredienserna tillsammans

Medan du sätter på kakan med tennfolie och hitta matlagningssprayen har ditt barn valt ingredienserna. Du kan välja att göra quesadillas slätt, vilket innebär bara ost och tortillor, eller du kan lägga till proteiner och grönsaker.

För proteiner kan du använda:

För grönsaker kan du välja att sauta dem i lite olja för att göra dem lite mjuka eller bara slänga dem i råa. Detta beslut kan göras baserat på hur hungrig ditt besättning är . Du kan lägga till:

För påfyllningar kan du använda guacamole, salsa, gräddfil, grekisk yoghurt, sallad, gröna lök, baconbitar, koriander eller pico de gallo (som du gjorde under helgen) .

För osten kan detta vara personlig preferens. Om du vill hålla maträtten Mexiko kombinerar Monterrey Jack och Cheddar.

Om du vill göra detta recept glutenfritt kan du hämta glutenfria tortillor och göra din egen kryddiga strimlad ostkombination. Skaka din egen ostkompis, bra arm träning för barnen, och sedan kan du lägga till kryddor som kummin, rödpepparflingor, cayennepeppar eller chilipulver.

Beröm din mini kock

När du har valt ingredienserna ger du positiv feedback medan du och ditt barn förbereder tortillorna. Som jag sa är detta recept enkelt med inte mycket utrymme för fel. Du kan rekommendera dem på den goda kombinationen av ingredienser de har valt och du kan inte vänta med att smaka på den goda maträtten de gör.

Starta en hjärta till hjärtat konversation medan du lagar mat

Någonsin märker att du brukar öppna mer när du gör något med någon? Om du sitter ner ansikte mot ansikte kan det ibland vara svårt att öppna upp. Men när du är upptagen med att göra något ihop tenderar du att känna dig lite modigare om att dela saker.

Så om du känner att ditt barn har en tuff vecka, piska upp några enkla quesadillor, sjunga deras beröm och se om de öppnar lite om vad som händer. Goda samtal har haft goda måltider. Med detta recept är du bunden att njuta av en bra familjebinding.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader.
  2. Ta en bit aluminiumfolie som är tillräckligt stor för att täcka ett bakplåt fram och bak. Centrera den på ett kakan.
  3. Placera två tortillor sida vid sida på folien. Stänk ost jämnt på båda tortillorna.
  4. Placera protein alternativ ovanpå osten.
  5. Placera vegetabiliskt alternativ på toppen av proteinet.
  6. Sked ungefär hälften av salsan över toppen, gör ett mycket lätt lager om du vill göra quesadillaen kryddig.
  1. Täck varje stapel med en annan tortilla.
  2. Föra två sidor av folien tillsammans ovanför quesadillorna, täta folien i mitten av kakan. Krympa kanterna på folien för att täta längs sidan av kakan.
  3. Baka vid 350 grader i 10 minuter. Öppna folien försiktigt. Skär varje quesadilla i kvartaler och servera med tillval (om så önskas).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1613
Totalt fett 62 g
Mättat fett 30 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 93 mg
Natrium 3,550 mg
kolhydrater 204 g
Kostfiber 14 g
Protein 56 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)