Kyckling-stekt biff med krämig gravy

Kyckling-stekt biff är en klassisk sydlig maträtt som vanligtvis är gjord med mjuka rundbiff. Biffen är doppad i en äggdebit och stekt till guldbrun perfektion. Kycklingstekt biff har en likhet med Wiener Schnitzel, en tysk maträtt som vanligtvis tillverkas med kalvkött eller fläsk.

Denna läckra biff gör en fantastisk vardaglig familjen måltid. Servera biffar och sås med potatismos , gröna bönor eller majs och en kastad sallad.

I den här sydliga versionen görs en enkel kräm eller mjölksås med några av dropparna kvar i pannan.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Trima fett från kött och skär i 4 bitar av betong. Placera plastlindning över varje bit och pund med en köttfärgsmedel tills den tunnas till ca 1/4 tum.
 2. I en stor stor stekpanna eller sautépanna värms ca 1/4 tum Canolaolja över medelhög värme.
 3. Skaka i en skål 1/3 kopp mjölk med ägget.
 4. I en bred grunt skål kombineras 1/2 kopp mjöl, paprika, 1/2 tesked salt och 1/4 tesked peppar.
 1. Doppa köttstycken i ägg- och mjölkblandningen. Låt överskott droppa av i skålen och doppa därefter köttet i mjölblandningen. Placera på en tallrik och repetera med resterande kött.
 2. När oljan i stekpannan når 350 F till 365 F, tillsätt köttet försiktigt. Oljan kommer att splasha, så använd långa tang eller en gaffel.
 3. Bruna köttbitarna på båda sidor, ca 2 till 3 minuter på varje sida. Vrid värmen ner till medium låg, täck kakan och låt stek fryta som kyckling i ca 10 till 12 minuter.
 4. Ta bort locket och låt stek skarpa i 2 minuter längre. Ta stekarna från pannan och lägg åt sidan för att dränera.
 5. Lämna ca 2 matskedar droppings och alla bruna fläckar av skorpa i pannan. Stänk mjöl i dropparna och koka, rör om, i ca 2 minuter, eller tills mjölet är lättbrunt.
 6. Lägg långsamt mjölk och buljong; koka, omrör för att blanda. Fortsätt tillagning, rör om, i ca 3 till 5 minuter, eller tills bubbla och förtjockas.
 7. Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov.
 8. Servera sås med stekt biffar och potatismos tillsammans med din familjs favoritgrönsaker.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1684
Totalt fett 152 g
Mättat fett 29 g
Omättat fett 84 g
Kolesterol 386 mg
Natrium 1,052 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 4 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)