Rostade Simanim Tzimmes med Tahini Honey Drizzle (Pareve)

Om de inte flyttade i en skål med salig grönsaks soppa, appellerade kokade morötter aldrig till mig när jag växte upp. Jag tyckte inte om dem ångad och honung-glaserad heller, och ingen i min familj värmde någonsin till tzimmes, en klassisk Ashkenazi maträtt med stewed morötter och torkad frukt. Jag var faktiskt säker på att jag bara gillade morötterna - tills jag smakade dem rostade , det är. Så när Masbia - som kör kosher, restaurang-stil soppkök i New York som serverar alla kommande - frågade om jag skulle dela ett tzimmes recept på deras årliga Rosh Hashana-insamlingskampanj, visste jag att jag skulle rosta istället för att simma . Eftersom vi inte har ett familjerecept måste jag också börja från början. Att införliva så många Rosh Hashana Simanim ( symboliska livsmedel) som möjligt i receptet visade sig ett roligt experiment med läckra resultat. Och purjolök, vitlök och trendig tahini-honungssprut lägger till underbara kryddiga anteckningar för att balansera skålens sötma.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 400 ° F. Ordna morötter, squash och ros sida vid sida i ett enda lager på ett stort rimmat bakplåt. Strö med vitlöksklyftorna. Driva jämnt med apelsinjuice och 2 matskedar olivolja. Placera i förvärmd ugn och steka i 20 minuter.

2. Dra grytan från ugnen. Tillsätt purjolök och datum, drizzle med resten av olivoljan och krydda med en nypa salt (om du använder).

Kasta för att kombinera. Höj värmen till 425 ° F och sätt tillbaka pannan till ugnen. Stek i 20 minuter.

3. Blanda tahini och honung i en liten skål tills den kombineras väl. Blandningen blir tjock. Dra grönsakerna ur ugnen. Tillsätt 1 matsked av tahini-honungsblandningen till grönsakerna och rör försiktigt till kappan. Återställ tzimmerna till ugnen och steka i 10 till 15 minuter mer, eller tills grönsakerna är mjuka och något karamelleriserade i fläckar.

4. Överför tzimmerna till en serveringsfat. Drizzle med mer av tahini-honungen (värm det lite för lättare drizzling, om så önskas). Strö med granatäpple arils, om så önskas. Servera varma.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 586
Totalt fett 15 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 128 mg
kolhydrater 119 g
Kostfiber 13 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)