Ananasjuice-Braised Pork Pot Roast Recept

Det här lättskalade fläskreceptet är som gryta som är gjord med fläsk i stället för nötkött. Fläskskulder är ett bra val för braising, eftersom det kokas långsamt med fuktig värme hjälper till att bryta ner bindväven mellan musklerna, så det visar sig fuktigt och storslaget.

Förutom de vanliga morötterna, selleri och lök (eller i det här fallet purjolök) innehåller detta recept också lite tunnskivad färsk fennikellök, som är en underbar aromatisk grönsak med en unik sötma som passar bra med fläsken. Och naturligtvis är ananasjuice, som utgör en del av brödvätskan, en klassiker med fläsk.

För att förbereda denna maträtt på det gammaldags sättet behöver du en stor holländsk ugn eller brazier-ett med ett tätt passande lock, tillräckligt stort för att rymma kött och lager, och säkert för både ugn och ugn. Men du kan också göra det i en crockpot eller slow-cooker också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 300 F (150 C).
  2. Värm oljan över hög värme i en tung, gjutjärnholländsk ugn eller brazier, lägg sedan till fläskköttet och smörj det ordentligt med ett par tangar för att vrida den. När en fin brun skorpa har utvecklats på alla sidor av köttet, ta bort den från pannan och sätt den åt sidan.
    Tips: För att förbättra köttets brunning, kläm av överflödig fukt med rena pappershanddukar innan du sårar den.
  3. Tillsätt morötter, selleri, purjolök, skivad fänkål och vitlök i grytan och sauté i 5 minuter eller tills purjolök och fänkål är lite mjuka.
  1. Återgå nu köttet till potten och lägg till tomater, juice, lager, vikblad och pepparkorn. Värm på spishällen tills vätskan kokar, täck sedan med ett tätt lock och överför det hela till ugnen.
  2. Koka 3 till 4 timmar eller tills fläsket är ömt.
  3. Ta bort krukan från ugnen och lämna köttet i brödvätskan medan du gör nästa steg för att göra en enkel fläskkaka .
  4. Skala ut ca 2 koppar brödvätskan och häll den genom en meshfilm. Skumma bort allt fett från toppen och sätt tillbaka den återstående vätskan i en kastrull. Minska i ca fem minuter och krydda med Kosher-salt och nymalt vitpeppar .
  5. Ta bort fläsken från vätskan, skiva över spannmålen, ordna skivor på varma tallrikar med mycket fläskkött och servera genast.

Obs! Du kan kyla och lagra eventuellt kvarvarande fläsk i bromsvätskan så att den blir fin och fuktig.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 906
Totalt fett 50 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 262 mg
Natrium 679 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 88 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)