Vad är en holländsk ugn?

En nederländsk ugn är en tung matlagningskanna med ett tätt passande lock som är bra för braising . Holländska ugnar är också utmärkta för att göra soppor och grytor. Om du är intresserad av att köpa en holländsk ugn , finns det några faktorer att tänka på.

En nederländsk ugn (som den här) kan användas antingen på spisen eller i ugnen, och de är vanligtvis gjorda av gjutjärn. Gjutjärn Holländska ugnar måste krydda innan de används, som andra gjutjärnspannor .

Eftersom de kan tåla extremt hög värme kan gjutjärn holländska ugnar också användas för fritering .

Gjutjärnspannet har rykte för att vara svårt att rengöra (även om det faktiskt är ganska enkelt ). Det är inte bara rengöringen, men det övergripande underhållet. Om inte omhändertas ordentligt kan gjutjärn rosta. Vissa nederländska ugnar har en emaljbeläggning över gjutjärnet, vilket gör dem enklare att rengöra än vanligt gjutjärn, och det finns ingen oro för rost.

Å andra sidan kan emaljen spricka eller chipa. Och eftersom emaljen på insidan vanligtvis är vit, när den blir missfärgad (och det kommer att lita på mig) kan det vara nästan omöjligt att återföra det till sitt orörda vita tillstånd.

Det här kanske inte spelar någon roll för dig, och när jag ser inuti min holländska ugn, i stället för brister eller ofullkomligheter, ser jag kampärr - påminnelser om goda måltider förbi.

Observera att gjutjärn är en dålig ledare av värme , så det tar lång tid att bli het, men det behåller den värmen under lång tid.

Det är det som gör nederländska ugnar idealiska för att bräda kött . När vätskan når en mild simmer, kräver det mycket liten energi för att behålla den temperaturen. Det betyder att du kan hålla ugnen i en relativt måttlig temperatur (eller till och med stänga av den, speciellt mot slutet av tillagningstiden), och maten inne håller rätt på matlagningen.

Dessutom med ett tungt lock betyder det att du inte förlorar vätska till avdunstning, och ångan som alstras inuti potten förblir där inne, fortsätter att bada din potatissteg i den typ av mild fuktig värme som behövs för att visa sig ömt och saftigt .

Naturligtvis är holländska ugnar stora djur - speciellt när de är fulla. Det kan göra det svårt att få det in och ut ur ugnen, eftersom du kan luta ganska långt framåt för att nå det, beroende på ugnshöjden. Kombinera det med att det blir extremt varmt när du tar det ur ugnen, du har en potentiell säkerhetsproblem om du har problem med överkroppen eller baksidan.

Å andra sidan är de nästan oförstörbara. Det finns även holländska ugnar som är avsedda för camping, med ben för att höja dem ovanför ditt lägereld och ett stålhandtag bra för att hänga det ovanför elden.