Kiwi Frukt Recept, Förvaring och Matlagning Tips

Kiwifrukter fungerar inte med gelatin men gör ett bra köttfärsmedel

Val av kiwifrukter och förvaring

Välj kiwifruits som är obelagda och fasta men inte steniga. Köttet bör ge ett försiktigt tryck, som liknar en mogen persika . Undvik de som är skrynkliga, mögliga eller har mjuka fläckar. Du kan lätt mogna kiwifrukter genom att lämna den vid rumstemperatur i några dagar eller för att påskynda processen, sätt kiwifrukterna i en torr papperspåse tillsammans med ett äpple eller en banan.Om hela den fräscha frukten kyls i en plastpåse med några små hål, som håller en 95-procentig fuktighetsnivå, kan det faktiskt vara upp till 6 månader. Men för hemanvändning är det bäst att använda dem inom en vecka. Frukten kan frysas genom peeling och täckning med en stor sockersirap, till vilken 1/2 tesked askorbinsyra har tillsatts per kvarts vätska. Frysta kiwifrukter kan lagras 10 till 12 månader vid 0 grader F.

Matlagning med kiwifrukter

Kiwifrukter kan vara obehagliga vid första anblicken, men under det håriga bruna utsidan ligger smaragdgrönt kött med en smak som påminner om någon och ananas till andra. Så frestande som den är i, fungerar den här söta, men ändå litet tårta frukosten också bra i salta rätter.

De flesta föredrar att antingen skala av kiwifrukter eller skiva i hälften och skopa ut köttet med en sked. Det finns dock vissa sorter som är knappast håriga alls och dessa kan ätas hud och allt om du känner dig äventyrlig.

En äggskivare kan användas för att skära skalade kiwifrukter i likformiga skivor för recept eller som en färgstark garnering.

Kiwifrukt fungerar inte bra i gelatin , på grund av ett enzym som bryter ner kollagen. Men det här enzymet gör det också till en utmärkt tenderare för kött. Detta enzym kommer också att kväva mjölk (men inte tung kräm), så du kanske vill korta koka frukten för att avaktivera enzymet när du använder med mejeriprodukter.Kiwifruits är låga i fett och kalorier och har inget kolesterol. De är laddade med C-vitamin, kalium och fiber, vilket gör den till en av naturens snyggaste superfoods.

Kiwifrukter (Kiwi) Recept

Ben & Jerrys Kiwi Ice Cream
Kycklingbröst med kiwifrukter
• Curried Turkey Salad
• Frukt Pizza
• Kiwi Cheesecake
Kiwi Daquiri Jam
Kiwifryst yoghurtkaka
Kiwifrukt Chutney
• Kiwi Fruktkrämer
Kiwifruktjuice
Kiwi fruktgeléer
Kiwi Lime Marmalade
Kiwifruktmuffins
Kiwi Lime Marmalade
Kiwifruktsurbet
Litchi Cheesecake Flowers
Mahi Mahi med kryddig pärlsalsa