Nektarin Raspberry Jam

Använd en mixer eller matberedare för att höja nektarinerna snabbt. Raspberryjuice ger denna sylt en extra smakbit och lägger till en rodnad av färg.

Vad du behöver

Hur man gör det

Fyll ett vattenbadkar ca halvfullt; Tillsätt de tomma burkarna (6 halvpintstorlek) och koka. Sänk värmen och lämna burkar i varmt vatten. Fyll en kastrull med vatten och koka. Sänk värmen och lägg till locken; håll dig varm.

I en stor stockpot eller vattenkokare, kombinera nektariner med citronsaft och hallonjuice. I en skål eller kopp, kombinera pektinet med 1/4 kopp socker. Rör pektinblandningen in i frukten och koka fullständigt över medelvärme, omrör hela tiden.

Rör om i det återstående sockret och smöret, om det används. Ta en gång till en fullkolning koka i 1 minut, omrör hela tiden.

Avlägsna från värme och skumma bort eventuellt skum. Låt stå i 5 minuter, omblandning ibland.

Låt in i heta burkar, lämna 1/4-tums huvudutrymme och torka burkfälgar med en våt pappershandduk. Passa med lock och skruva fast banden ordentligt. Placera burkarna i burken på ett ställ och lägg till mer kokande vatten till minst 1 tum ovanför burkarna.

Koka, täck och koka försiktigt i 10 minuter.

Gör ca 6 halvpintar (8 ounce) burkar.

Förberedande burkar för konservering och kokande vattenbehandling

Du kanske också gillar

Läckra hemlagad persika hallonjuice

Vaniljpärrama

Sweet Cherry Jam

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 48
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)