Allt om Clementines

Små apelsiner på deras bästa

Clementiner är små apelsiner som är fröfria, lättskaliga och när de är vuxna och mogna, perfekt söta att äta.

Som en bra stinky Muenster-ost eller korrekt skapad crêpe, var klementinerna någonting man måste åka till Europa för att hitta. Deras ankomst till marknaderna är heralded med så höga andar och bra jubel att det värmer den gråa, benkylande luften. Skatten av små lysande apelsiner är en läcker motgift mot vintern.

Ritualen att köpa och äta dessa ljusa, soliga frukter och låta deras söta blommiga doft fylla huset är ett värde att upprepa varje vinter, oavsett om du väljer clementines eller deras likasinnade små orange bröder som satsumas eller Ojai pixies. Överväg att hålla en stor skål med clementines i mitten av matsalen bordet eller på köksdisken för lätt mellanmål från morgon till natt - plötsligt uppträder den dystra, regniga, mörka vintern inte så fruktansvärt dålig.

Hur man äter clementiner

Det är sak om clementines: inte bara är de lätta att äta, de är i grunden snygga små frukter. Skalet släpper nästan av sig - inte lika lätt som en satsumas skal, men lättare än någon annan citrus som kommer att tänka på, väldigt lite om någon av pithen klibbar frukten och membranet som omger varje avsnitt är noggrann nog att vara nästan omärklig. Fröer är få och långt mellan-många är till och med helt fröfria.

Packa dem i luncher, håll en i din väska eller jackficka - de är så fantastiskt bärbara som de är sött uppfriskande.

Hur och när man hittar Clementines

I USA marknadsförs clementiner ofta som "Cuties" eller "Sweeties" och säljs i små lådor eller lådor, speciellt runt jultiden. Deras förening med semesterperioden är en rimlig, eftersom de är i säsong från slutet av november till januari.

Spanien växer fortfarande scads of clementines, men det finns stora lundar i Kalifornien och Texas, liksom.

Hur man lagrar clementiner

Förvara klementiner på en sval plats, men kyl inte dem. Som med all citrus, lagra inte clementiner i plast-det kommer att få dem att svettas och skämma bort mycket snabbare än de bara skulle lämna ut att andas. Clementiner varar i flera veckor efter att de valts, om de hålls relativt svala och av för mycket direkt solljus.

Clementine Recept

Om du tröttnar på att bara peeling och äter clementines utan hand, lägg till clementinsektioner till kastade sallader. Gör denna Clementine Semifreddo eller baka ett Clementine Cake . Du kan använda dem i denna apelsinbetesalad . Eller håll sakerna fruktiga: skiv dem upp, spritz dem med citronsaft och strö med hackad mynta för en lätt fruktsallad. lägg till några granatäpplefrön för en pop färg.