Ben & Jerrys Creamy Fresh Kiwi Ice Cream Recept

Exotiska kiwifrukter , också kända som kinesiska krusbär eller helt enkelt "kiwi", är en favorit smak av Ben & Jerrys glassfläktar . Även för kiwifrudesälskare är kiwi-smaksatt is verkligen inte vanligt, men det borde vara. Med bara fem enkla ingredienser är denna glass bunden att vara en favorit bland både barn och vuxna. Detta hemlagade glass recept kräver anbud, mogna kiwifrukter som ska mosas eller puréed och görs till en rik och krämig glass. Använd hela frukten, rädda den bruna fuzzy huden, gör den här glassen en ljusgrön nyans med en sprinkling av mörka svarta frön som är karakteristiska för färsk kiwifrukt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala kiwifrukterna antingen med en grönsaksskalare eller kniv och blanda dem i en skål tills de är renade.
  2. Rör 2 msk socker i frukten, täck och kylda 1 timme.
  3. Vispa ägget i en blandningskål tills det är lätt och fluffigt, 1 till 2 minuter. Vispa i 1 kopp socker, lite åt gången, fortsätt sedan att whisking tills helt blandat, ca 1 minut mer.
  4. Häll i grädden och vispa för att blanda.
  5. Efter 1 timmes kylning i kylskåpet rör om kiwifrukterna i ägg-, socker- och krämblandningen.
  1. Överför blandningen till en glassmaskin och frys enligt tillverkarens anvisningar.

* Ingrediens Anmärkning: Även om i USA har kiwifrukter varit känt att kallas kiwi, var kiwifrukter faktiskt fruktens fulla marknadsförda namn. Native i norra central- och östra Kina kallades kiwifrukter ursprungligen kinesiska gåsbär. Men på 1960-talet i ett försök att marknadsföra den saftiga gröna frukosten i väster, namngav kiwifruktbönderna i Nya Zeeland deras frukt för att representera sitt land med namnet kiwi , vilket är namnet på Nya Zeelands nationella fågel samt ett gemensamt smeknamn för Nya Zeelanders själva.

Receptkälla: Ben & Jerrys hemlagade glass och efterrätt Boka av Ben Cohen, Jerry Greenfield (Workman Pub)
Reprinted with permission.

Ben & Jerry s är världsberömda glass varumärke med huvudkontor i Vermont. Med smaker som Chunky Monkey och Phish Food har Ben Cohen och Jerry Greenfield gjort ett namn för sig själva i glassvärlden. Medan deras glass finns i glassaffärer över hela landet, är de kanske mest kända för sina hemma pintstora glasskartonger. Men de två glassintressörerna stannade inte där. I sin bästsäljande kokbok, Ben & Jerrys hemlagade glass och efterrättsbok , har de två tagit glassfläktar läckra dessertrecept som de kan göra hemma tillsammans med berättelser om deras vänskap och företagets grundande. Från Ben & Jerrys favoriter som New York Super Fudge Chunk till färsk frukt recept som denna kiwi glass, har denna kokbok allt för glassälskare.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 269
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 113 mg
Natrium 58 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)