Easy Chocolate Icebox Pie Recept

Denna lätta chokladtacka är gjord med tillagad snabbpudding, vispad grädde eller vispad topping, och en lätt hemlagad graham-crackerskorpa . För att göra saker ännu enklare kan en inköpad 9-tums graham cracker skorpe användas. Den samlade pajen måste kylas i minst 30 minuter innan servering så planerar i enlighet därmed. För en mousse-typ av paj, vik 1 kopp fryst (tinat) piskad toppning i puddingblandningen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör skorpen

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. I en medium skål, kombinera graham cracker smulor, smält smör och brunt socker tills jämnt blandat.
  3. Pressa blandningen i botten och upp på sidorna av en 9-tums pajplatta. Skaka skorpa 8 minuter. Ta bort från ugnen och lägg åt sidan för att svalna.

Gör chokladfyllningen

  1. Förbered båda puddingpaketen enligt förpackningsanvisningar med hjälp av den mängd mjölk som rekommenderas för en paj.
  1. Häll den beredda pudding i kyld Graham cracker skorpa. Koka paj i minst 30 minuter före servering.

Servera Pie

  1. Ta bort tårta från kylskåp och skiv i 10 bitar.
  2. Garnera varje skiva med en piskad piskad topping eller beredd sötad piskad grädde.

Historia Icebox Pie

Iceboxar som används för att hålla matkölden uppträdde först på scenen på 1830-talet. Inte långt efter, blev isbakspannan, en klassisk södra efterrätt som kallades efter lagringsenheten som de höll svala in, en del av den kulinariska repertoaren. Denna typ av paj var snabb och enkel att göra och krävde ingen matlagning i sommarens värme. Lemon icebox paj var en av de mest populära typerna av denna ilk men idag finns hundratals sorter. Några är gjorda med gräddeost, ojämn gelatin, färska frukter, fruktpuréer och andra ingredienser. Medan skorpan i detta recept är bakad, har en traditionell iskaka paj en crumbskorpa som bara pressas in i en pajpanna och fylls och kyls sedan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 285
Totalt fett 18 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 26 mg
Natrium 103 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)