Kebab Recept: Hur man gör den perfekta kebaben

Kebab Recept, sorter och matlagningsteknik

Kebabar har blivit väldigt populära i västerländsk matkultur de senaste decennierna och kallas vanligen "shish kebab" vid cookouts och amerikanska menyer. Shish kebab är översatt till spett av grillat kött och omfattar många variationer av kebab.

I Mellanöstern är kebab inte alltid beredda på en spett och består inte alltid av kubad kött och grönsaker.

Eftersom kebab är beredda i nästan alla Mellanöstern-länder finns det flera stavningar, som kabob, kebob, kebap, kabab och kebab.

Kebab Recept

Nötkött Shish Kebab Marinerade kuber eller murgröna kombinerat med färska grönsaker gör detta nötkött shish kebab enkelt, men smakfullt.

Spicy Lamb Kebab Om du letar efter en kebab med en spark, så är det här! Lammet marineras i en kryddig blandning av örter, vilket skapar en smaklig lammkebab.

Räkor Kebab Detta räkorskebabrecept är perfekt för nybörjare. Det kräver mycket få ingredienser men spricker med smak.

Samak Kebab Fish gör ett utmärkt tillskott till en kebab. Grillad hälleflundra , svärdfisk eller lax i kombination med denna marinaden gör denna maträtt till vinnare.

Lamb Shish Kebab Detta recept på Lamb Shish Kebab är lätt, kräver lite ingredienser och är perfekt för doppning.

Shish Taouk Chicken Kebab är den perfekta cookout maten. Kyckling kockar mycket bra på grillen och detta recept är perfekt för nybörjare.

Lamm och nötkött Kubideh En blandning av marklamm och nötkött med kryddor kombineras och spetsas.

Chelo Kebabs Chelo kebab är Irans nationalrätt och en av de äldsta typerna av kebab.

Detta recept är grundläggande men ändå full av smak.

Kofta Kofta är ett bra alternativ till köttfärs! Gjord med nötkött och kryddor, det är kokt men serveras inte på en spett.

Alla Skewers är inte skapade lika

Den typ av spett du använder är mycket viktigt när du gör kebabs. Jag föredrar platta spannmålspannor av rostfritt stål.

Köttet och grönsakerna klämmer fast till spettskivan bättre än träslag.

Om du använder träspettar, är det bäst att suga dem i vatten i ca 15 minuter före användning eftersom de kan splinter. Använd inte tunga kuber av nötkött eller väg ner träspettar, eftersom de kommer att delas upp i hälften.

Oavsett vilken typ av spett du använder, var noga med att applicera en lätt kappa matolja innan du slänger grönsaker och kött. Dina kött och grönsaker glider lätt bort!

Charcoal vs Gasgrills

Jag är ofta frågad vilken grill är bäst för kebabs. För en autentisk smakande kebab är en kolgrill bäst. Jag tycker att det ger en bättre smak än en gasgrill.

Gasgrillar är säkert mer populära än kolgrillar i västerländsk matlagningskultur. En gasgrill kommer säkert att göra jobbet. Det handlar verkligen om personlig smak när det gäller typen av grill.

Läs mer om träkol vs gasgrillning.

Har du inte en grill? inga problem. Ugnsbroilern är en annan metod för matlagning av kebab.

Kom ihåg att spruta en lätt kappa matolja på grillen innan du lagar kabobs för att förhindra att du sticker.

Servering av Kebabs

Kebab serveras traditionellt över en säng av ris, med pitabröd och grönsaker. De kan serveras på eller utanför spett.

Doppa såser som turkiska cacik är ett populärt ackompanjemang.