Bakad fylld squash med kryddad nötkött och tomater

Denna bakade fyllda squash är ett gott alternativ till sötad squash, och det är en lättberedning. Nötköttet är lätt kryddat med tomater och en antydan kanel.

Servera fylld squash med en kastad sallad eller risrätt. Bakade potatisar kan kokas i samma ugn tillsammans med squashen.

Se expert tips under receptet för en Tex-Mex-version med svarta bönor, majs och chili pulver.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Linja en 9-by-13-by-2-tums bakpanna med folie; smörj lätt folien eller spraya med oljolja eller spraypryt . Värm ugnen till 350 F.
  2. Skär squashen i halv längd och skopa ut frön. Spraya skurna sidor med oljespray eller nonstick matlagningsspray och placera, klippa sidan ner på folien. Lägg ca 1/2 tum vatten till pannan och täck sedan med folie. Baka i 45 till 55 minuter, eller tills det är ömt.
  1. I en stor stekpanna över medelvärme, sauta nötköttet med paprika och lök, rör om tills biff inte längre är rosa och grönsaker är ömma. Töm och kassera överskott av dropp. Lägg till peppar, salt, tomater, persilja och kanel om du använder. Koka, omrör, tills det är varmt och bubbligt.
  2. Skaka markbiffen och tomatblandningen i squash-skalen. Ordna den fyllda squashen i bakpannan.
  3. Baka i den förvärmda ugnen i ca 20 till 25 minuter, eller tills det är varmt.

Expert tips

Du kanske också gillar

Acorn Squash och äppelsoppa

Acorn Squash med Apple och nötkött fyllning

Hur man rostar Butternut Squash

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 298
Totalt fett 13 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 107 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 3 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)