Potatisgryta med sur kräm och cheddarost

Den här goda potatisgrytan är gjord med gräddfil, Cheddarost och gröna lök. Potatisgrytan är bakad till perfektion.

Detta är ett utmärkt val för en semestermiddag eller någon speciell familjen måltid. Om du gillar en skarp topping, strö om cirka 1/2 till 3/4 kopp smörda brödsmulor över potatisgrytan strax innan du lägger den i ugnen. Franska stekta lök skulle göra en välsmakande topping också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lätt smör en 2-kvarts bakfat.
  2. Värm ugnen till 400 F.
  3. I en stor kastrull eller potatis, kombinera potatis med vatten, för att täcka, och 1 matsked kosher salt. Låt potatisen koka över hög värme. Täck pannan, minska värmen till medelstora och koka i ca 20 minuter, eller tills mycket öm. Dränera.
  4. Mash potatisarna med 6 matskedar av smöret, gräddfilen, gröna lök, ca 3/4 kopp cheddarost, 1/2 tsk salt och den nymalda svartpeppar. Tunn med lite mjölk eller grädde, efter behov.
  1. Sked potatisarna i den färdiga bakrätten.
  2. Drifta det återstående smält smöret över potatiserna.
  3. Baka i den förvärmda ugnen i 25 minuter, eller tills potatisgrytan är lättbrunad. Sprid den återstående strimlad cheddarosten över grytan och sätt tillbaka den i ugnen i några minuter.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 388
Totalt fett 26 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 73 mg
Natrium 223 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 3 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)