Charcoal eller Gas Grill: Vilket är bäst?

Den första frågan att svara innan du köper en grill

Debatten om kol mot gas kan bli uppvärmd. Den enda sak du behöver veta är att det handlar om smak och bekvämlighet. För att få en bredare bild av hela utbudet av grillar behöver du veta om elgrillar , pelletsgrillar och lövträskokning också.

bekvämlighet

Det bästa sättet att tänka på detta problem är att komma ihåg att ju bekvämare en grill blir, desto mindre är den smak som den producerar.

En elektrisk grill är lättast att använda men har inte den riktiga eldsmaken, medan lövträ ger dig den bästa smaken, kan de vara svåraste att hantera. Frågan att fråga dig själv är, vill du ha en snabb och enkel måltid, eller letar du efter något mer. Hardcore grillare och grillkockar behandlar denna typ av matlagning mycket mer som en hobby som bara är ett sätt att laga mat. Naturligtvis är kol inte så komplicerat och med träning kan det vara bara en tillförlitlig som att använda en gasgrill.

Äkthet

Den autentiska rökiga, utanför eldsmakningen av grillade livsmedel, är starkast med den ursprungliga värmekällan, trä. När du flyttar till elektriska enheter finns det väldigt lite av denna smak kvar. I själva verket lägger många elgrillar nästan ingenting till smaken av mat . Dock kan enkelheten att vända omkopplare och grillning inte slås.

Smak

När det gäller smaken var deltagarna i en undersökning gjord en stund tillbaka med hamburgare och biff tillagade på gas- och kol-enheter.

Ingen kunde säga skillnaden mellan kolet eller gasen när det kom till hamburgarna, men de kunde säga skillnaden med biffen. Kokgrillad biff hade en distinkt rök smak . Om du ska laga större föremål, särskilt saker som dra nytta av långsam rostning och du vill ha en djup röksmak, är träkol det enda sättet att gå.

Rymden

Att bestämma vilken typ av grill som passar dig, fundera på var grillen ska sitta. En liten uteplats eller täckt område är inte platsen för en stor kolgrill. Elgrillar ger inga uppblåsningar och är säkrare i mindre områden. Gasgrillar producerar flare-ups och måste vara borta från vilken struktur som helst för att undvika de irriterande husbränderna. Träkol kan tändas med en elektrisk startare och används därför med praktiskt taget ingen öppen flamma.

grillning

En annan sak att tänka på är hur du planerar att grilla. Om du vill komma hem från jobbet och kasta ett par steker eller kycklingbröst på grillen med praktiskt taget ingen krångel, så kan en elektrisk eller gasenhet vara det du söker. Dessa värmer mycket snabbare och har bekvämligheten med en allmän kokplatta.

Kosta

Slutligen är det fråga om kostnad. Gasgrillar är i allmänhet dyrare än el- eller träkol; kol är det billigaste. Om du inte vill spendera mycket pengar så kan kol vara svaret. Träkol är dock ett dyrare bränsle. Du kan enkelt spendera mer för en cookout på kol, medan gas kan kosta mycket mindre per cookout. Träkol kommer inte att spara pengar på lång sikt, så tänk på den långsiktiga investeringen och det omedelbara köpet.