Östlig nötkött Shish Kebab Recept

Jag älskar färgerna i detta kött shish kebab recept. Ljusstyrkan på grönsakerna mot biffens mörker på en säng av varmt vitt ris är helt enkelt aptitretande. Och marinaden gör nötköttet anbud och gott.

I Mellanöstern är kebab inte alltid beredda på en spett och består inte alltid av kubad kött och grönsaker.

Eftersom kebabar är beredda i nästan alla Mellanöstern-länder finns det flera stavningar, som kabob, kebob, kebap, kabab och kebab.

Vad du behöver

Hur man gör det

Marinera nötköttet

  1. Ungefär 24 timmar före grillning, förbered marinade genom att kombinera olivolja, ättika, kummin, koriander, paprika och vitlök.
  2. Häll marinade i en fryspås och lägg till köttbitar. Låt marinera i kylskåpet tills det är klart att grilla.

Grilla Kebabs

  1. Ta bort nötkött från kylskåpet och torka köttet på spettar som har sprutats med matolja. Om du använder de valfria grönsakerna, torka dem på separata spettar eftersom de lagar annorlunda än nötköttet.
  1. Spruta grill med matolja för att förhindra att du sticker. Grill i 5 till 7 minuter på varje sida eller tills önskad doneness.
  2. Servera kebab på spettarna eller av spettarna över en säng av vitt ris, med grillade grönsaker, sallad och pitabröd .

Välja Skewers

Charcoal vs Gasgrills

För en autentisk smakande kebab är en kolgrill bättre än en gasgrill i form av smak, men det handlar om personlig smak om vilken typ av grill som ska användas.

Vad exakt är en Shish Kebab?

En shish kebab är en spett med kött och grönsaker som vanligtvis grillas. Det kan innehålla lamm, nötkött, fisk eller kyckling, liksom grönsaker som gröna paprika, lök och svamp.

Kebabar har blivit mycket populära i västerländsk matkultur under de senaste decennierna och kallas vanligtvis "shish kebab" vid cookouts och på amerikanska menyer. Shish kebab översätter till "spett av grillat kött" och omfattar många variationer av kebab.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 314
Totalt fett 20 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 70 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)