Fyllda Speculaas: Holländska Spicy Cookies

Om du vill vara snygg kan du använda en rund kakeskärare och göra perfekta små rundor av denna traditionella "fyllda speculaas" med en läcker mandel uppe på toppen, men det är uppriktigt, det här är inte bra mat. Jag föredrar det enkla och lite ödmjuka tillvägagångssättet att bara skära det i röriga plattor, för att bli slaverade med girig övergivenhet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Gör mandelpastaen och lägg åt sidan. I en separat skål, blanda resten av ingredienserna och knäda (du kan använda en mixer med en degkrokfäste för detta). Du borde kunna forma degen i en boll utan att hålla fast i dina händer. Täck degbollen med plastfolie och lägg åt sidan i en timme. Detta gör det möjligt för kryddorna att fungera sin magi.
  2. Förvärm ugnen till 347 Fahrenheit (175 Celsius). Lina två kakor med parchmentpapper. Halva degen och pressa in i ett jämnt, platt lager på parchmentpappret på båda kakorna. Sprid ett jämnt lager av mandelpasta ovanpå ett av lagren. Vrid försiktigt in det andra skiktet ovanpå mandelpastaen och avlägsna pergamentpapperet.
  1. Pensla med äggvita och strö mandel på toppen. Baka i ca 30-35 minuter, eller tills du kan se att mandlarna karamelliserar och kakorna vrider en något mörkare nyans av brun. Låt svalna på en kylhylla i ca 10 minuter och skiva sedan i rektanglar med en tandad kniv. Låt nu svalna ytterligare.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 570
Totalt fett 36 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 18 g
Kolesterol 36 mg
Natrium 323 mg
kolhydrater 59 g
Kostfiber 5 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)