Färska musslor: Förberedelser och tips på matlagning

Overcooked musslor är som sko läder

Klämmer är en utsökt fisk och skaldjur, men att laga dem hemma kan vara lite skrämmande först. Du vill veta hur man förbereder färskt musslor, upptäcka hemligheterna för att shucka dem och lära sig att laga dessa mollusker ordentligt så att de inte hamnar i smak som skoläder.

Det är verkligen inte så svårt som det låter. Vi guidar dig igenom allt du behöver veta om att laga färskt musslor och dela recept för några av våra favoritmusselrätter.

Hur man förbereder nya musslor

Det första steget du behöver ta är att skrubba utsidan av musslorna grundligt med en stel borste. Eftersom musslor naturligt gräver i sanden, måste de rensas av grit. Krossning på sandkorn kommer säkert att minska din njutning av denna smakfulla skaldjur.

För att avlägsna sanden innan du lagar mat, täck musslorna med saltvatten: en blandning av 1/3 kopp salt till 1 liter vatten. Låt detta sitta i flera timmar. Lägga till 1/4 till 1/2 kopp majsmjölk hjälper till att utvisa det mörka materialet och sanda från musslorna i marmor och vitnar även köttet.

Om du skakar din egen, blir skalen lättare att öppna om du fryser dem i 15 till 20 minuter. Ta bort musslorna från frysen och låt dem sitta i några minuter innan de attackerar skalen. När de värmer upp, spänner musklerna och skalen öppnas något så att du kan få din musslor inne.

Kom ihåg att shucka över en skål för att rädda all den underbara juice, som är känd som clam liquor .

Du kanske också vill ta bort den hårda huden som täcker halsen av longneck musslor. Slita huden i längdriktningen och ta bort den. Du kan mala huden och lägga den till chowder eller creamed clam rätter.

Clam Matlagningstips och tips

När dina musslor städas är du redo att äta eller laga dem. De minsta musslorna är mest önskvärda för att äta rå och ju större de blir desto svårare blir köttet.

Om du ska äta unshucked musslor rå, var noga med att tjäna dem kalla så att skalen är lättare att öppna. Den musselsjuice som du sparar när du shuckar kan hällas ovanpå de öppna musslorna. Många föredrar att pressa färsk citronsaft och lägga till en flaska Tabasco sås också. Om du vill serverar du cocktailsås och pepparrot som extra kryddor.

Matlagning musslor kan vara knepigt, men det är snabbt och inte en svår uppgift. Hela musslor har lagat mat när skalet öppnas. Om skalet inte öppnas efter tillagning, kassera clam. Detta berättar att det inte levde och att det kan vara förorenat med bakterier eller toxiner (detta gäller även andra musslor som ostron och musslor).

Torka inte musslor eller det blir som att äta sko läder. Lägg dem till värmen i sista minuten och koka försiktigt över låg värme. Ju längre musslor är på värmen, desto hårdare blir köttet.

När du gör vit chowder, ta ett tips från professionella kockar. För att få ömma musslor, blöt musslorna i mjölk eller grädde (beroende på vad som anges i receptet) och lägg dem senast tillsammans med grädden. Koka bara tills den värms upp och koka inte.

Större musslor kan kokas och skruvas för att användas som unika serveringsdelar.

Välja och lagra musslor

Som med de flesta typer av skaldjur är det viktigt att du vet några grundläggande fakta om musslor. Till exempel vill du veta hur man väljer de bästa musslorna och lagrar dem ordentligt när du får dem hemma. Det finns också många sorter av musslor du kan välja mellan.

Om du gillar att gräva för dina egna musslor, se till att du vet hur man undviker paralytisk skaldjurförgiftning (PSP) . Detta är ett potentiellt dödligt marint biotoxin (en musslor är allt som krävs) som är närvarande på båda kusterna i USA. Medan kommersiellt sålda musslor och skaldjur kontrolleras måste du vidta lämpliga säkerhetsåtgärder innan du klämmer fast på egen hand.

Favorit Clam Recept

Signature clam rätter inkluderar New England clam chowder och Manhattan clam chowder . Dessa är perfekta recept för de stora musslorna du inte ville äta rå och stor komfortmat på kallare nätter.

Stekt krama fritters (även känd som fannie daddies och båt-styrare) och musslor kasino med frestande ingredienser som bacon, smör och röd paprika är två amerikanska favoriter. När du är i humör för en skaldjur gryta, prova cioppino , som har sitt ursprung i San Francisco. Ett recept av italiensk-amerikanska arvet är musslor posillipo där musslor och andra skaldjur är kokta med vitlök, paprikor, tomater och kryddor.

Tänk på att musslor kan ersättas i de flesta ostron- , kammusslor- och musselrecept, och vice versa. Du vill förstå hur du justerar recept och borstar upp musslor, ekvivalenter och substitutioner . Detta bör öppna ett stort utbud av matlagningsmöjligheter med din nya kunskap om att förbereda musslor.

Om du upptäcker att du inte kan få tillräckligt med clam recept och information, är två böcker som vi kan rekommendera The Compleat Clammer och The New England Clam Shack Cookbook.