Stekt Hummer Fritters Recept

Dessa hummerfritterar är välsmakande småbitar, friterad till perfektion.

Vad kan du tjäna på din nästa poolfest, bokklubbmötet eller matchdagen samlas som är ett steg upp från kycklingvingar? Dessa hummerfritterar kan klä upp eller klä sig ner och är alltid en välkommen bett.

Den utrustning du behöver för detta recept är en djupfettfrysare eller en lämplig panna som är tillräckligt djup för att uppvärma olja för att täcka fritteren. En glassscoop eller cookie deg scoop är användbar för att göra en fin rund fritter när du släpper den i oljan. Om du inte använder en stekkorg, vill du ha en köksredskap för att ta bort fritteren från oljan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i den djupa frityraren till 370 F
  2. Sifta de torra ingredienserna tillsammans: mjöl, bakpulver, salt, paprika. Detta säkerställer att de är väl blandade.
  3. Kombinera det slagna ägget och mjölken; rör i hummeren.
  4. Tillsätt den våta blandningen till de torra ingredienserna och blanda tills den är väl blandad.
  5. Släpp med matskedar i hett djupfett (370 F) och stek tills guldbrun, ca 4 till 6 minuter.
  6. Ta bort fritteren på en platta fodrad med en pappershandduk för att tömma.
  1. Var noga med att oljan återvänder till temperaturen mellan varje sats du steker.
  2. Du kan hålla fritteren varm i en förvärmd 200 F-ugn, när du gör dem om du planerar att betjäna dem på en gång. Det här är speciellt en bra idé om du gör en större sats.

Servera med citronkilor.

Vad kan du tjäna som en doppsås? Tartarsås är en idé men tänker också på en örtmayonnaise som basilikonmayonnaise eller en truffel-örtmayonnaise. Experimentera med olika aioli.

variationer

Du kan ersätta krabba eller malet musslor för hummeren i dessa fritters. Du kanske också lägger till några baby majskärnor för att ge ett annat element av sötma. En annan variation är att lägga till bacon och lök, även om du kanske föredrar att låta hummeren skina på egen hand.

Om du vill prova andra fritteridéer är det här mer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 228
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 144 mg
Natrium 925 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)