Simple Creamed New Potatoes

Creamed nya potatis är en enkel förberedelse och ett fantastiskt sätt att njuta av säsongsbetonade nya potatisar. Om nya potatis inte är säsong, använd små runda potatis eller fingrar i disken.

Den klassiska, lättskämda vita såsen gör en god sås för de nya potatiserna, och det avviker inte från deras naturliga smak.

Nya potatis ska skruvas precis för att avlägsna smuts och en del av deras tunna, skalande hud. Om dina potatis inte har en mycket tunn hud (se bilden), kan du välja att skala dem.

Receptet är mycket enkelt och det är också mångsidigt. Lägg till lite hackad färsk persilja, dill eller gräslök till såsen, eller tillsätt ångad ärtor eller gröna bönor i skålen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt potatisarna i en kastrull och täcka med vatten. Tillsätt ca 1 tesked salt per kvarts vatten. Låt vattnet koka över hög värme. Minska värmen till medellång, täcka pannan och koka i 10 till 15 minuter, eller bara tills potatisen är öm.
  2. Smält smör i en kastrull över låg värme; Blanda i mjöl tills det är smidigt. Rör om i mjölken gradvis. Koka, omrör hela tiden tills den är tjock och jämn.
  1. Smaka med koshersalt och nymalt svartpeppar.
  2. Töm de kokta potatisarna och överför sedan till en serveringsrätt.
  3. Häll sås över potatis och strö med paprika.

* Om du inte har nya potatisar, använd små runda potatis eller fingrar. Kvartsrankade potatisar, rundvita eller Yukon-guld skulle också vara bra val.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 264
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 323 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)