Tips för att steka mat: Hur får du den skarpaste maten någonsin

Stek mat är en del av Soul matkultur, oavsett om det är stekt havskatt, hush valpar , kyckling stekt biff eller stekt kyckling . Om du ska ta tid och ansträngning för att steka mat, vill du se till att resultaten blir fulla av krispig godhet. Kom bara ihåg att det finns några regler att tänka på för att få den skörden spridda. Oavsett om du är stekpanna eller panna, måste du fortfarande följa samma regler.

Typ av olja

Medan du skulle välja olivolja för att klä din sallad, använd den aldrig för att steka mat. Varje olja har sin egen rökningspunkt, vilket är den punkt då oljan börjar röka. Så en hög rökpunkt är vår vän när det gäller stekning. Dessa inkluderar canolaolja, jordnötsolja, safflorolja, solrosolja och majsolja.

Använd ren matolja

Ingen dom här för dem som återanvändar matolja för att steka mat mer än en gång. Men renare oljan desto bättre kommer maten att steka. Upprepad användning av oljan kommer att resultera i att oljan har en lägre rökningspunkt, vilket gör den mindre idealisk. När oljan används kommer också föreningar i det att bryta ner i transfetter.

Oljetemperatur

Vid stekning är oljans temperatur av största vikt. För lågt, och maten släppte in i oljan kommer bara att absorbera allt och göra det till en fuktig röra. När oljan är för hög, kommer den slagna maten bara att brinna.

Så det är mycket viktigt att temperaturen är korrekt. Medan det varierar beroende på vilken mat du steker, glider oljan för de flesta stekt mat på 375 grader. Men om du inte har en termometer för att mäta temperaturen, oroa dig inte. Här är tricket jag använder: Stänk en liten smuts av mjöl på oljan.

Om den sizzles när den träffar oljan är oljan redo att gå.

Använd en stabil pan

I din arsenal av krukor och kokkärl, plocka ut en robust, tung en att använda för stekning. Detta är viktigt eftersom kokkärl som inte är tillverkade av robust material inte leder upp värme. Och värme är mycket viktig när stekning är inblandad.

Var försiktig med Splatter

Oljan är väldigt het, så var uppmärksam på den splatter som kommer att skapas genom att sänka mat till den. Också investera $ 10 i en splattervakt. Placera stänkskyddet ovanpå maten som stekar, och nätet på det kommer att begränsa oljedropparna på dig eller över kaminen.

Fried Soul Matrecept:
Hur man gör sött stekt kyckling
Country-Fried Steak
Kyckling-stekt biff
Stekt gröna tomater