Eid Al-Adha i Marocko - Eid Al-Kabir

Marockanska Traditioner för Sacrifice Festival

Eid Al-Adha kallas Eid Al-Kabir - "The Big Holiday" - på grund av sin enorma betydelse för muslimer. En av två viktigaste islamiska helgdagarna, det markerar slutet på hajjritualer och traditionellt varar i tre dagar.

Eid Al-Adha översätts till "Uppoffringsfestivalen" och minns profeten Abrahams vilja att lyda Gud när han förutsåg att han skulle offra sin son. När han försökte utföra offret som en handling av trogen underkastelse, stoppade Gud honom och befallde att han offrade en ram istället.

Muslimer observerar denna dag genom att också slakta ett djur - ett får, get, ko eller kamel - enligt humana islamiska riktlinjer ( zabiha ) och sedan erbjuda mycket av sitt kött i välgörenhet.

Trots att offrets slakt endast gäller dem som har råd med det, lånar många fattiga familjer i Marocko pengar så att de kan offra ett eget får eller get. Detta beror på att den verkliga betydelsen av dagen inte är slakten själv, men att en muslim följer Abrahams exempel på trogen lydnad mot Gud.

Marockanska Mat Traditioner på Eid Al-Adha

Varje muslimskt land och kultur har sina egna traditioner som omger Eid Al-Adha. I Marocko är godis och kakor förberedda i förskott för den speciella dagen och nya kläder som köpts för barnen.

Efter församlingens Eid-böner på semesterens första morgon samlas familjer antingen för slakt eller gör det individuellt i sina egna hem.

Före slaktnivån kommer de att njuta av en frukost med sådan traditionell mat som Herbel ( hvete och mjölksoppa ), msemen , harcha , beghrir och krachel .

Det är marockansk tradition att förbereda orgelkött som lever och hjärta på slaktdagen. Efterföljande dagar inkluderar mer köttintensiva rätter (som mechoui , ångat lamm och Mrouzia ) som kan vara för dyrt att betjäna andra tider på året.

Marockaner tenderar att vara mycket sparsam, och det finns särskilda rätter som använder huvudet , svansen, tarmarna, magen och fötterna . Även hjärnorna , fett och testiklar går inte att slösa.

Recept för Eid Al-Adha kommer att ge dig fler idéer om hur marockaner förbereder och lagar kött på den här speciella tiden. Se även fotogalleriet på en marockansk Eid Al-Kabir.