Inomhus Grill Matlagningstips

Få stor grillad smak med en bänkskiva eller spishäll grill

När jag var en bostadsboende, kände jag mig riktigt borta varje sommar när tidningar var fulla av grillar recept, och lukten av matlagning hamburgare skulle vika i mitt fönster från min mer lyckliga grannar som faktiskt hade balkonger eller gårdsutrymme. Men du behöver inte missa denna läckra och hälsosamma matlagningsmetod bara för att du inte har en grill. Använd dessa inomhusgrilllagningstips för att njuta av utsökt grillad smak när som helst ... utan att sätta foten ute.

Välj din grill och verktyg

Du har flera val när det gäller inomhusgrillar. Du kan välja en elektrisk bänkskiva , som en George Foreman Grill (en att tänka på: George Foreman Evolve ), som har en elektriskt drivlad värmekälla under metallplattor. De finns i två olika stilar: kontaktgrillar , som har en övre och nedre grillplatta och stänger över maten för att laga båda sidorna på en gång, eller öppna grillar, som är en enda platt yta, som liknar en griddle, och brukar ha mer yta, även om du måste flipa maten för att laga den andra sidan. Elektriska modeller har vanligtvis en justerbar temperaturreglering och vissa modeller har också en indikatorlampa för att berätta när grillen är varm. Leta även efter avtagbara nonstickgrillplattor, som är lätta att rengöra.

Ett annat val är en spishäll grill eller grillpanna . Du hittar tunga gjutjärnsmodeller som är tillräckligt breda för att passa över två brännare, eller fyrkantiga eller runda kokkärl som har höjt grilllinjen i pannan.

Jag finner att tvåbrännarmodellerna värms ojämnt, eftersom det finns luckor i värmekällan och kan vara tunga och otrevliga att använda. Mitt förslag är en grillpanna. Leta efter en grillpanna där du kan se indragningarna av grilllinjerna på undersidan av pannan. de upphöjda linjerna blir hetare i en panna så här, snarare än en som har en jämn botten.

En fyrkantig grillpanna, cirka 11 tum, kommer att ge tillräckligt med ytutrymme för att göra fyra hamburgare eller kycklingbröst åt gången, eller ett par bra medelstora biffar. Återigen är en nonstick-yta ett plus.

Också bra för inomhusgrillning är några tångar som har en silikon eller gummerad beläggning på spetsarna (så att du inte kommer att klia på nonstickytan), en grillborste för att basta på glasyr och en silikon- eller plastspindel.

Grills att överväga:

Inomhus Grilling Tips för matlagning kött, fjäderfä och fisk

För att få utsökt grillad smak från protein som kött, fjäderfä, fisk, är det viktigt att börja med rätt sorts skära. Luta, ömma bitar som inte är fulla av fett eller bindväv är de bästa valen. Du får det bästa resultatet av tunnare köttstycken, som flankbiff eller kycklingbröst som har slagits på omkring 3/4 tum, eller tunna fiskfiléer som tilapia eller öring. Anledningen? Ju tunnare stycket desto snabbare det lagar mat. Det är också användbart om köttet är relativt jämnt i tjocklek så att det kommer att lagas jämnt.

Eftersom du inte kommer att få den rökiga smaken du skulle från en kolgrill, vill du krydda ditt kött.

En enkel sprinkling av salt och peppar är bra, men jag rekommenderar att man köper eller gör kryddglass, särskilt en som innehåller rökiga smaksättande ingredienser, såsom torkad chipotle eller rökt paprika. Stänk jämnt eller gnid det i köttet och låt det sitta några minuter innan du sätter det på grillen. Du kan också använda en grill, grillar sås eller marinade, som kan appliceras ca 20 minuter innan du är redo att laga mat. Det enklaste sättet att marinera kött är att sätta köttet och marinaden i en stor zip-top påse och manövrera den med fingrarna så att köttet är jämnt belagt. Förvara påsen med kött i kylskåpet medan det marinerar, men ta ut det ca 20 minuter innan du är redo att börja laga mat, så det kan komma till rumstemperatur.

Se till att grillen är väl uppvärmd innan du lägger på köttet.

Värm en bänkskål över medelhög värme och en elektrisk grill till medelhög värme eller, om det finns en temperaturväljare, till ca 375˚F till 400˚F. Borsta grillplattorna eller grillytan med vegetabilisk olja eller spraya den med matlagningsspray och lägg sedan köttet på grillen, i ungefär 45˚ vinkel mot grilllinjerna för att uppnå de mest attraktiva grillmärkena. Låt köttet laga sig, ostörd, tills du kan se det som är klart färdigt längs sidorna, och när du lyfter ett hörn kan du se bruna grillmärken på undersidan. Vänd sedan köttet över, sätt det igen vinkel mot grilllinjen. Fortsätt tillagning tills den andra sidan är färdig, och innan du tar bort den från grillen, var noga med att skära i köttet för att försäkra dig om att den är kokt igenom. Du kan också testa det med en mattermometer och konsultera en lista över säkra matstemperaturer för att försäkra dig om att du har fått en rätt temperatur.

Om du använder en kontaktgrill, var noga med att stänga grillen försiktigt över maten så att du inte komprimerar den och riskerar att pressa ut juicerna. Livsmedel kokta i en kontaktgrill tar ungefär hälften av tiden de inte tar en öppen grill, eftersom de kokas samtidigt på båda sidor, och även eftersom värmen är mer innesluten i de övre och nedre grillplattorna.

Tiderna nedan bör hjälpa dig att uppskatta hur lång tid det kan ta för ditt kött att laga mat.

Inomhus Grill Kött Tillagningstider:

(Dessa tider är avsedda att laga mat på en öppen, avtäckt grill och vända en gång. Om du täcker grillen eller använder en kontaktgrill, kontrollera dem för doneness efter halva den föreslagna tiden.

Recept att prova:

Inomhus Grilling Tips för matlagning grönsaker

Grönsaker kan vara utsökta på en inomhusgrill. Mindre eller tunnare grönsakerstycken kommer att laga sig bäst: asparges, gröna bönor, svampar (särskilt portobellor), 1/2-tums skivformade skivor potatis, aubergine, tomat eller zucchini.

Återigen beror mycket på hur de är krydda. Prova krydda dem före grillning med en kryddat salt- eller örtblandning eller kasta dem med olivolja och / eller balsamvinäger .

Värm din grill till sin högsta inställning och se till att den är helt förvärmd innan du lägger till grönsakerna. Spraya eller borsta ytan med vegetabilisk olja och lägg sedan till grönsakerna. Om du grillar platta bitar, som Portobello-svampar eller zucchini, sätt dem upp diagonalt som du skulle med kött, för att få grillmärken. Stickliknande bitar som sparris eller bönor kan placeras vinkelrätt mot grillen för att få de bästa poängen. Vänd grönsakerna när de börjar få grillmärken , se till att laga mat på varje sida. Om du känner att grönsakerna inte har fått tillräckligt med smak, kan du krydda dem lite mer med balsamvinäger, havssalt eller kryddat salt- eller örtblandningar .

Inomhus Grill Grönsaker Matlagningstider :