Spanska brödcrumbsrecept - Migas de Pan

Herdar hade alltid ett ensamt liv, långt hemifrån och kök och färska ingredienser. Genom århundradena utvecklade de sina egna rätter, som lätt kunde förberedas över en eld i en enda panna. Det är inte konstigt att de uppfann rätter som migor ur behov. Basen av migas är gammalbröd, skivad, fuktad med vatten. Därefter placeras den i en panna med olivolja och vitlök, omrörs och kokas långsamt tills det uppnår en konsistens som är smulös och nästan "fluffig".

Vad du behöver

Hur man gör det

Bröd som är väldigt torrt kan vara svårt att skära eller kubba. Vi föredrar att använda bröd som bara är 1-2 dagar gammalt, så det är lättare att skära.

  1. Klipp in gammalt bröd i tunna skivor eller skär i kuber och lägg i en skål. Stänk vatten jämnt över brödet. Använd mer vatten om det behövs för att fukta bröd, men det ska vara fuktigt, men inte blötläggning vått. Skydda med en ren tehandduk och låt sitta i 20 minuter eller så.
  1. Skala vitlöksklyftorna. Häll olivoljan i en stekpanna med medelstorlek. Placera vitlök i oljan och värm på medium. Rör vitlöksklyftorna i oljan, så att de är belagda på alla sidor. Olja kommer att hämta vitlökens smak. Ta bort vitlöksklyftorna och lägg åt sidan för senare. (Om du ska servera paprika och spansk chorizo ​​korv med miganerna , stek dem sedan i oljan nu, ta sedan bort dem och lämna den smaksatta oljan i pannan.)
  2. Lägg brödet i stekpannan och börja röra med en stor träsked eller spatel. Bröd måste ständigt omröras. Poke brödet, bryta det i mindre bitar, som det rörs om. Brödet ska så småningom bryta ner, klumpa sedan i små bollar, stekta och smakfulla på utsidan och mjuka på insidan.

Servering Förslag: Denna maträtt serveras traditionellt tillsammans med stekt gröna paprika och spansk chorizo ​​korv , ett gäng druvor, stekt fläsk eller ett stekt ägg. Läs Vad är migas? Vanliga frågor om fler idéer om vad som ska serveras med migrater .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 896
Totalt fett 48 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 33 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 991 mg
kolhydrater 98 g
Kostfiber 8 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)